Rug yin yoga en rug yang yoga, en yinyang voor de rug (groepslessen live en online of priveles)


Je rug is je alles. Je rug is dat deel van je lichaam wat voor de meeste mensen pas in het bewustzijn komt als het te laat is, als er ongemak, of erger, pijn, op te merken is. Gaandeweg de jaren zou het zomaar kunnen dat ook jou rug steeds stijver geworden is. Stijver maakt in onze optiek zwakker in plaats van sterker. 

Gelukkig kun je er altijd wat aan doen. Beweeg!! En beweeg met je rug wat bewuster. Een paar of een fiks aantal rug yogalessen zouden je zomaar een eindje op weg kunnen helpen!

Met onze yinne en yange en gemixte ruglessen werken we aan de flexibilteit en stabiliteit van de rug. We maken de rugspieren soepeler en tegelijk sterker door te rekken en te versterken met allerlei yinhoudingen en oefeningen voor rug-, buik- en flankspieren. Aandacht voor de  nek, schouders, bekken en hamstrings wordt nooit vergeten.

Kijk op het rooster op de app voor het meest actuele aanbod.

------

Yin yoga voor de rug gaat voornamelijk over rekken en middels een aantal oefeningen een zelf-massage geven aan je rug. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Twijfel je? Neem eerst even contact met me op. Wie weet kan ik wat vragen beantwoorden.

Yang voor de rug: dit zijn dynamische lessen die gebaseerd zijn op flexibileit, kracht en stabiliteit. De oefeningen gaan wat sneller, we trainen oa ook de buikspieren, de lessen zijn een mix van pilates en flowyoga.

Yin yang voor de rug: dit zijn lessen met het fijne van yin en yang. Heel afwisselend en een goed onderhoud voor jouw rug. 

Liever eens privéles? Om eens samen naar jouw rug te kijken? Wat kun je wel? Waar zit je grens? Waar de beperking? Wat kun je thuis oefenen? Welke lessen zouden eventueel geschikt voor je kunnen zijn? En vooral wat kun je allemaal zelf doen om het herstellend vermogen van je rug te verbeteren?


Ik geef met regelmaat 1 of een kleine serie privélessen aan mensen die last hebben van de rug, een stijve rug hebben, denken dat ze er zelf niet zo veel meer mee kunnen. Vaak valt het mee... we onderzoeken samen en dat is vaak heel interessant. We komen meestal uit op een serie speciaal op jouw afgestemde houdingen en oefeningen die je thuis kunt doen. Ik geniet altijd van dit soort gezamenlijke zoektochten!!! En als het dan daadwerkelijk inzichten geeft, een verschil maakt dan is ook mijn dag gemaakt. 
Voel je je aangesproken? Maak een afspraak door mij te mailen: Estella@yoga-me.nl. Vertel in de mail kort wat je wil, vermeld je telefoonnummer. Dan neem ik contact met je op en maken we een afspraak op een zo kort mogelijke termijn!