Yin-in-business

Bedrijfsyoga wordt steeds meer een "normale" en passende keuze en steeds meer

van deze tijd. Met regelmaat staan er in de media berichten over bedrijfsyoga tijdens

lunchpauzes, stoelyoga op het werk, en de vele voordelen om tijdens het werk even een yogabreak te nemen. 


Bij Yoga Me, als yinste yogastudio van Het Gooi, zien we graag dat yin yoga meer en meer onderdeel wordt van een gezondheidsprogramma voor medewerkers. Yin yoga om medewerkers gezond te houden, als preventie, en in het kader van een vitale werkomgeving. 


Waarom yin yoga in uw bedrijf:

Hoe mooi is het wanneer je als werkgever serieuze betrokkenheid toont mbt stressreductie op de werkvloer: het komt de werksfeer ten goede, de medewerkers voelen zich gehoord en worden gezonder, fitter en zitten lekkerder in hun vel. De preventieve werking tbv werkgerelateerde klachten als rsi, rugklachten, overspannenheid en burn-out is enorm. 


Hoe mooi zou het zijn wanneer je in de lunch pauze een uurtje op mag laden, mag ontspannen, je focus even helemaal mag verplaatsen, je rug, bekken, benen, voeten, polsen even op een andere manier mag bewegen. Wij zijn er van overtuigd dat er veel voordelen zijn, zowel preventief en ondersteunend. Wij zijn er van overtuigd dat yin yoga op het werk een positieve invloed heeft op werkgerelateerde fysieke klachten en ziekteverzuim. Wanneer je als werknemer je medewerkers yin yoga aanbiedt lever je sowieso een positieve bijdrage aan het welzijn op de werkvloer. 


Hieronder een opsomming waarom een (twee) wekelijkse yin yogales een positieve invloed kan hebben:


  • Dreigende overspannenheid of burn-out 
  • RSI-klachten
  • Rugklachten, nek- en schouderklachten
  • Stress en het omgaan met stress op de werkvloer
  • (over)vermoeidheid
  • Concentratieproblemen gedurende de werkdag en/of werkweek
  • Voorkomen of sneller herstellen van sportblessures
  • Verminderen ziekteverzuim in het geheel
  • Een gezonde en positieve sfeer op de werkvloer


Elke werkgever zal baat hebben bij werknemers die gezond zijn, goed in hun vel steken, lang vitaal blijven en zo min mogelijk last hebben van hun lichaam. Mensen worden blijer en functioneren absoluut beter. Dit geldt voor mensen met fysiek werk maar vooral ook voor mensen met een voornamelijk zittende baan.


Wat wij aanbieden:

Yoga Me bedrijfs-yin-yoga is mogelijk als eenmalig cadeau aan de medewerkers. Maar ook een wekelijkse les op de werkvloer is mogelijk. Onze voorkeur gaat uit naar een blok van minimaal 10 wekelijkse lessen van minimaal een uur aan het begin van de werkdag, tijdens lunchtijd of bijvoorbeeld aan het einde van een werkdag. Een vervolg is altijd bespreekbaar (nog een blok van 10 lessen). Daarnaast kunnen we als yogastudio medewerkers een wekelijkse les in onze studio aanbieden naast de lessen op het werk (in de eigen tijd en naast de yin yogales op het werk). Dit zal zeker voor mensen met serieuze stressklachten een behoorlijk eind op weg helpen en waarschijnlijker zelfs de klachten serieus verminderen. 


Een grote positieve bijkomstigheid is dat je voor yin yoga niets meer nodig hebt dan een geschikte ruimte, voor ieder een yogamat en een meditatie kussen. Naderhand douchen hoeft niet, er wordt niet gezweet. Makkelijke kleding (legging, hardloopbroek) is het enige extra wat nodig is.


Concreet:

Yoga Me levert bedrijfs-yin-yoga op maat inclusief kussens en yogamatten (deze mogen na de lessen in het bedrijf blijven), inclusief de mogelijkheid om na de lessen contact te houden mochten er specifieke en persoonlijke vragen zijn van de deelnemers. Het is bespreekbaar om de deelnemers toegang te geven tot de wekelijkse lessen in de yogastudio van Yoga Me. Wij adviseren een basistraject van 10 yin yogalessen van minimaal 1 uur. Mocht het interessant zijn dan kunnen we als opstart een keer een eenmalige informatieve bijeenkomst organiseren op de werkvloer.


Liever eenmalig een bedrijfs yinles of een bedrijfs-Mindwalk? Onlangs namen we een directie-team mee op pad voor een Mind-Walk. Vroeg in de ochtend, nog voor de lange binnen-sessies (teambuilding en teamcoaching) startten kwam iedereen buiten in beweging, stil, en met wat "oefeningen" die uit het hoofd haalden en uitnodigden naar binnen te keren. Het kleurde de dag op een bijzondere manier. Een volgende kee rmag ik ze uitnodigen op de yin-mat!!


Contact:

Is de interesse gewekt? We kunnen na een oriënterend gesprek en het bespreken van de mogelijkheden een offerte op maat voor u maken. Neem contact op via de mail of bel. Estella@yoga-me.nl of bel 06-13911936.


Contact:

estella@yoga-me.nl

06-13911936

Neuweg 134

1214GZ Hilversum