Yin yoga

Yoga Me is de yinste studio van het Gooi met vrijwel elke dag minimaal één yin yogales, regelmatig extra lange yinlessen, én yin yoga privéles of yin-in-business mogelijkheden. Ook bieden we een aantal maal per week yin voor de rug lessen, waarbij de focus ligt op de rug, nek, schouders en hamstrings.


Omdat wij weten en zelf ervaren dat yin yoga een oplossing kan zijn is ons rooster zo gevuld met deze fijne rustige yogalessen. Misschien is yin ook wel de oplossing voor jou.


Een oplossing om bijvoorbeeld je hectische leven meer in balans te krijgen, weer wat ruimte te creëren in je hoofd, je lijf en misschien ook wel in je agenda. En in geval van yin yoga op het werk (bijvoorbeeld in de lunchpauze) een manier om daarna met meer focus, energie en concentratie de rest van de dag te werken. Yin yoga zou zo maar eens een deel van het ziekteverzuim op je werk kunnen oplossen.


Lees hieronder acht redenen waarom ook voor jou yin yoga geschikt zal zijn en waarom yin yoga zo toegankelijk is voor iedereen, alle leeftijden, alle condities (even scrollen).


Kom gerust een keer een proefles doen, altijd welkom.


"yin is een yogales alleen voor mijzelf. Met mijn ogen dicht, zoeken naar zachtheid, luisteren naar een fijne stem, heerlijke muziek, die me door de les leidt. De tijd vliegt voorbij. En na die 5 kwartier (of soms langer) voel ik ruimte, een soort lichtheid die nog uren blijft hangen. En, ook belangrijk, mijn stijve rug voelt na elke les een beetje soepeler. Een aanrader voor iedereen, al is het maar omdat je leert dat je jezelf de tijd mag of eigenlijk moet gunnen en dat vertragen en wat meer mildheid je leven ten goede komt."


"net mijn eerste paar yin yogalessen gevolgd. Het is al lang geleden dat ik zoveel ontspanning gevoeld heb. Wow, proeft in elk geval naar meer"


"nog maar een paar yin yogalessen gevolgd, in de avond want overdag heb ik het druk. Ik heb telkens enorm geslapen, diep, en dat was lang geleden. Heerlijk dus, en verrassend ook"


"yin is een soort thuiskomen bij me zelf. Het voelde wat raar in het begin, maar ik werd voldoende uitgedaagd en geraakt om er zeker voorlopig mee door te gaan want stiekem lukt me dat ontspannen zelf helemaal niet. Ik heb het gewoon veel te druk daarvoor"


Yin yoga is in "begeleid discomfort" ruimte maken in gewrichten en bindweefsel, met je ogen gesloten, meditatief en ieder op een eigen manier. Alle tijd, onthaastend, altijd een oefening in geduld. Yin als tegenhanger voor het yange leven wat we allemaal hebben. Er moet veel, er is veel, je leeft vaak veel rollen tegelijk, er zijn veel prikkels. Een vol hoofd maak je met yin yoga een beetje leger, milder en overzichtelijker. Je slaapt heerlijk na een yin yogales in de avond, je hebt weer energie en focus na een ochtend yin yogales. Yin is uitermate geschikt voor iedereen, alle leeftijden, formaten, condities. Lees verder onder andere de reacties van anderen.

Yin yoga, acht redenenwaarom yin yoga voor jou ook een must is:

  • Door het ontspannen van je spieren, rek en versterk je het bindweefsel. Dat weefsel wat van jouw lichaam 1 geheel maakt, wat opslaat wat je zoal meemaakt in een dag. De ene dag zal yin yoga makkelijker zijn, de andere dag voel je meer weerstand. Je leert luisteren naar je eigen lichaam. En voor de sporters onder ons: door de aandacht die je geeft aan dat bindweefsel kunnen je spieren weer groeien en sterker worden!
  • Een ochtend yin yogales geeft je de juiste focus en verbinding met jezelf, waar je een hele dag profijt van kunt hebben. Zeker als je die dag iets spannends moet doen, is een ochtend yin yogales overheerlijk en efficiënt. Je komt echt helemaal "aan" bij je zelf. Yin je aan het begin of in het midden van je werkdag (bijvoorbeeld omdat je bedrijfs yin yoga volgt) dan vergroot dat je focus, concentratie en voorkomt het blessures doordat je vaak (te) lang zit en je lichaam over-belast. Yin yoga op het werk zal je lichaam en geest ten goede komen (minder hoofdpijn, schouder en nekklachten, polsklachten, lage rugklachten, betere focus en concentratie).
  • Niks lekkerder dan even helemaal niks moeten, alleen zijn. Dat is echt heerlijk. En voor velen van ons iets wat we (weer) moeten leren en ons zelf toe moeten staan/gunnen. Als kind kon je uren met 1 ding bezig zijn, tijd speelde geen rol, er ontstond een soort tijdloosheid, en creativiteit. Als volwassene zijn we dat "tijdloze" vaak kwijt geraakt, er moet vooral veel. Yin yoga leert je dat weer: geen haast hebben, geduldig wachten op je volgende uitadem, een eindeloze tijd ervaren. Klinkt easy en lijkt op zich heel saai, maar kom het maar eens doen! Het blijkt een hele uitdaging en een nuttige eigenschap om (weer) aan te leren.
  • Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga. Meditatie heeft zijn kracht wel bewezen. Mensen die mediteren voelen zich vaak meer in balans, zijn meer in contact met zichzelf, herkennen makkelijker of sneller hun eigen grenzen etc. Yin yoga is daarom alleen al een fijne yogavorm. Door behoorlijk te rekken (je fysieke lichaam uit te dagen) geef je je hoofd iets te doen, iets om aandacht naar toe te brengen, dit werkt kalmerend voor je (drukke) hoofd, je hele systeem. Bovendien ligt de focus op een ruime langzame adem. Ook dit werkt heel meditatief.
  • Let it go, oftewel loslaten. Hoe dan en wat dan? Dat kun je alleen maar zelf invullen. Al yinnend zal er van alles voorbij komen in je hoofd, zul je inzichten krijgen, verwerk je dingen, misschien besluit je al dan niet bewust iets compleet anders te gaan doen, laat je het oude los. Wie weet. Wees nieuwsgierig. Al yinnend neem je toch een beetje afstand van je dagelijkse doen en dat alleen al kan enorm verhelderend zijn.
  • Yin yoga is het ultieme voor je zelf zorgen. Voor 4 of 5 kwartier per keer en soms langer even je eigen middelpunt zijn. Dat is vaak niet iets wat je leert te doen. Dit heeft niks met egoïsme te maken. Maar alles met: "vanuit een gezond en in balans zijnd zelf kun je er ook optimaal zijn voor een ander." Er is dus niks mis met een (paar) yin yogales(sen) per week. Waarschijnlijk ben je daarna minder prikkelbaar voor je omgeving. Ze zullen het waarderen. Heb je een druk leven, werk/gezin/familie/sociaal en misschien nog meer... zorg dat het niet uit de hand loopt en gun jezelf de tijd.
  • Na een yin yogales in de avond slaap je heerlijk. Je hoofd is al leeg. Je fysieke lichaam is al heerlijk ontspannen. Yin yoga in de avond is dus een perfecte investering in je zelf als je wat moeite hebt met in- of doorslapen. En tig keer beter dan de tv of een alcoholisch slaapmutsje.
  • Yin yoga is een fijne yogavorm voor iedereen van elke leeftijd en met elke conditie. Je doet het namelijk altijd goed. Een yin yogahouding past zich aan aan jouw lichaam. Bij yin yoga past geen presteren, er zijn geen enorme ambities. Hoe dan? Dat laten we je graag voelen op de yin yogamat.


Contact:

estella@yoga-me.nl

06-13911936

Neuweg 134

1214GZ Hilversum

We kunnen pagina's vol schrijven over yin yoga maar vinden eigenlijk dat je maar gewoon moet komen ervaren. En als je dan een stuk of wat yin yogalessen gevolgd hebt, begrijp je wel waarom wij en veel van onze klanten yin yoga zo heerlijk vinden.

________________________________


Voordelen van yin yoga :


Je komt volledig tot rust

Je wordt al vrij snel soepeler in je gewrichten en spieren

Door de enorme bindweefselstretch kun je ook weer meer spiermassa trainen

Yin yoga verbetert dus de conditie van je fysieke en mentale lichaam

Je lichaam wordt belastbaarder door toenemende souplesse

Na een avond-yinles slaap je heerlijk

Een ochtend yin yogales geeft je focus, een verbinding met je zelf, energie voor een hele dag en wellicht wel de nodige ontspanning om die dag iets spannends te doen

Je oefent in geduld en acceptatie, heel bruikbare eigenschappen

Je leert je eigen lichaam en je eigen grenzen goed kennen

Je kunt gedoe uit je hoofd achterlaten op je yin yogamat en "leger" naar huis gaan

Je hartslag gaat omlaag, je komt daadwerkelijk tot rust als jij dat toelaat

Je leert weer ontspannen (waarbij ontspannen gelijk staat aan het loslaten van spanning)

Het is ok dat je op de yin yogamat even in je eigen middelpunt komt. Je kunt niet om jezelf heen in dit leven, dus die zelf heeft ook echte en oprechte aandacht nodig

Yin yoga voor sportersEr zijn inmiddels gelukkig enorm veel intensieve sporters die yoga "ontdekt" hebben. Meestal zullen "ze" voor yang yoga kiezen. Op zich niet verkeerd, ook de yange stretches zullen de spieren en gewrichten ondersteunen in herstel na sporten.


Intensieve sporters aan het yinnen krijgen is een van onze uitdagingen. Het zou de sport nog beter ondersteunen: herstel na een training verloopt beter, spieren groeien beter als bindweefsel soepeler mag worden, focus en concentratie nemen toe, er wordt meer connectie gevoeld met een ontspannen adem:


Intensief sporten vraagt veel van je lichaam. Of je nou traint in de sportschool (crossfit, fitness), fietst, mountainbiket, schaatst, of traint voor duurloopjes of hele of halve marathons. Telkens daag je je zelf fysiek en mentaal uit. Dit heeft vaak spiergroei, krachtstoename en meer zelfvertrouwen als gevolg. Toch kan (top)sport of intensieve sport ook leiden tot uitputting en blessures. Door yin yoga toe te voegen aan je (heel) yange sporttrainingen onderhoud je je lichaam op een gezonde manier, en dan met name die delen die gevoelig zijn voor spanning en slijtage (gewrichten en spieren in bijvoorbeeld nek en rug). Tijdens yin yoga geef je je lichaam de tijd om diep te herstellen, fysiek, mentaal en op ademniveau. Je oefent bovendien in geduld, traint je "aandachts-spier" (focus en concentratie) en vergroot de flexibiliteit van je lichaam (range of motion van je gewrichten). Kom gerust eens langs voor een proefles.