Yogavakantie 2-4 november 2018 Heuvelland in Charneux - België (VOL)


Wanneer: 2 t/m 4 november 2018

Waar: Charneux - België, 15 km van de Nederlandse grens, onder Limburg (ongeveer 2 tot 2,5 uur rijden vanaf Hilversum)

Programma: zie hieronder

Docent en organisatie: Estella

Eten: Monique

Kosten: €269 - € 279 - €289

Aantal deelnemers: maximum 22

Ga je mee? Klik op de button hiernaast. Daarna ontvang je een inschrijfformulier en volgt de rest van zelf.


Een heel weekend vol yoga, meditatie, frisse buitenlucht, bourgondische (vegetarische) etentjes, verbinding met anderen, af en toe helemaal alleen als dat beter past, sauna voor wie zin heeft. Zo’n weekend dat voelt alsof je een hele week weg bent geweest. Oftewel een weekend vol yin en yang. 

Wie gaat met ons mee? Nee, niet meteen naar Zuid Limburg maar wel heeeel dicht in de buurt van dit prachtige stukje natuur. We gaan naar een enorm huis met yogastudio in het piepkleine dorpje Charneux (onder de Voerstreek, in Waals België, op 15 kilometer van het prachtige Zuidlimburgse Geul- en Gulpdal).

Het Zuid-Limburgse heuvelland is een landschap dat voelt als het buitenland. De omgeving lijkt na elke bocht weer anders. In de herfst is het er prachtig kleurrijk. De bossen en velden zijn glooiend tot flink bergachtige stukjes. Je komt overal onverwachte kapelletjes tegen, stiltegebieden, kronkelende riviertjes, hoge oude bomen vol maretakken, bos, veld, prachtige vakwerkboerderijen en nog veel meer. Een landschap dat wat mij betreft enorm past in het leven van een yogi. Een landschap dat aardt, dat stilte uitademt, dat vraagt om steeds weer even stil te staan en om je heen te kijken, frisse lucht in te ademen. Ik heb een programma samengesteld met voldoende ruimte om naar buiten te gaan, weer of zogenaamd geen weer. En uiteraard is het hele programma geheel vrijblijvend. Geef wel aan of je met ons mee-eet of liever op eigen initiatief een restaurant bezoekt.

Zie hieronder het globale programma. Het kan dat er nog iets bij komt, of dat tijden iets wijzigen. Verheug je op een weekend ontdekken, ontspannen, plezier, contact met je zelf in de yin, contact met de ander om tafel, tijdens de wandelingen. Ontmoet je zelf in de stilte van het landschap en geniet van het gezelschap tijdens de overheerlijke vegetarische maaltijden van Monique. Alle yoga is te doen voor beginnende en meer gevorderde yogi’s.

Vrijdag 2 november

Aankomst tussen 15 en 16 uur. (kun je die dag eerder naar het zuiden afreizen, vraag gerust waar je lekker kunt wandelen/ huur een fiets/mountainbike en verken vast de prachtige herfstnatuur van dat moment)

16.00 welkom op z’n Limburgs, dus uiteraard met thee/koffie en vers gebakken echt Limburgse fruitvlaai

17.00 – 18.30 yoga (om te arriveren, het thuisfront achter je te laten, je hoofd uit te schakelen, in je lichaam aan te komen, je over te geven aan een weekend helemaal voor jezelf)

19.30 vegetarisch diner Italiaanse stijl  (gemaakt door Monique!!)


Zaterdag 3 november

8.00 -8.30 stilte meditatie (wellicht buiten tijdens een korte stiltewandeling), of neem de tijd om in de stilte van de ochtend te gaan hardlopen (de omgeving is prachtig)

8.45-9.30 ontbijt

10.00-12.00 extra lange yin yogales

12.30 hartige vegetarische lunch

13.30 – 17.30 tijd om of met 1 van ons (mijzelf Estella of mijn Arjan) mee te gaan wandelen (we rijden met auto’s naar het Geuldal (Epen en omgeving) voor een wandeling van ongeveer 3 uur met Arjan of een wandeling van 1,5 uur met mij, of je huurt op eigen gelegenheid een fiets/mountainbike, of je blijft in Charneux om de sauna in te gaan, je zelf te vermaken.

17.30-19.00 lekkere yogales (beetje yang, beetje yin, stretchy om weer te herstellen na de wandeling/fietstocht)

19.30 mediterraan diner (denk aan Griekenland, Israel, Egypte)

Wellicht is er later in de avond nog tijd om te acroyoga-en voor degenen die wil.

 

Zondag 4 november

8.00 -8.30 stilte meditatie (wellicht buiten tijdens een korte stiltewandeling), of neem de tijd om in de stilte van de ochtend te gaan hardlopen

8.45-9.30 ontbijt

10.00-12.00 extra lange yin yogales

12.30 – 14.00 zeer smakelijke Indonesische lunch als afsluiting

Opruimen en neem gerust de gelegenheid voor nog een wandeling, voor een bezoek aan Luik/Maastricht/Aken of waar je dan ook zin in hebt.

Het is de bedoeling dat we in elk geval uiterlijk 17.00 uur het huis leeg achter ons laten.

 

Kosten € 269,- voor een vierpersoonskamer (2 Stuks) , € 279,- voor een driepersoonskamer (1 Stuks) en € 289,- voor een tweepersoonskamer (6 Stuks, allemaal al gereserveerd). Alle bedden zijn 1 persoons boxspringbedden.

Prijs is inclusief alle yogalessen van Estella, vegetarische eten (zoveel mogelijk Ottolenghi style, gekookt door Monique), drinken tijdens de maaltijden en onbeperkt thee en koffie, saunagebruik, een smakelijk cadeautje om mee naar huis te nemen. Maar exclusief de reis heen en terug, en alcoholische drankjes na het diner*, eventueel huren van een fiets ter plekke.

*we logeren “om de hoek” van het Valdieu, het klooster en de abdij waar het Valdieu bier gebrouwen wordt en de Valdieu kaasjes gemaakt worden. Uiteraard kopen we beiden in. Je kunt hier zelf ook heen om iets lekkers voor thuis mee te nemen. Wil je tijdens het weekend in de avond na het diner nog een biertje of een wijntje genieten dan kan dat natuurlijk. Achteraf verrekenen we deze extra kosten.

 

Wat je mee moet nemen:

Er zijn yogamatten en een beperkt aantal meditatie kussentjes, maar misschien wil je zelf een extra matje meenemen voor de yin yoga. En eventueel een kussentje om op te zitten. Neem ook zelf een dekentje mee voor de eindontspanningen. 

Yogakleding, denk ook aan warme sokken en een trui/vest.

Wandelschoenen en een broek die vies mag worden (in november kunnen de wandelpaden flink modderig zijn zeker als je met ons van de gebaande paden af wandelt). Regenkleding.

 

Om je op te geven:

Stuur een mail naar estella@yoga-me.nl. Vermeld dat je mee wilt en geef meteen aan of je alleen wilt komen of met iemand en of je dus een voorkeur hebt qua slaapkamer. Ik doe mijn best aan zoveel mogelijk wensen te voldoen. 

Je ontvangt een inschrijfformulier die je ingevuld terug kunt sturen (geef hier op o.a. dieetwensen en yoga-ervaring aan). Je betaalt de helft van het bedrag om je inschrijving compleet te maken. De tweede helft betaal je uiterlijk 3 weken voor 2 november. Of je betaalt het volledige bedrag in 1 keer. (over betaling en annuleringsvoorwaarden lees je meer in het inschrijfformulier).