Een heel weekend vol yoga, stille meditatie, natuur, bourgondische (grotendeels vegan) etentjes, verbinding met anderen, af en toe helemaal alleen als dat beter past, sauna voor die zin heeft. Zo’n weekend dat voelt alsof je een hele week weg bent geweest.  

Wie gaat met ons mee? 

De locatie is prachtig: een 17e eeuwse hoeve in het Belgische dorpje Charneux (zo'n 10 km van de Nederlandse/Zuid-Limburgse grens, bij Epen, de Hervéstreek).

Aankomst vrijdag 15 mei 2020 rond 16.30 uur, tot en met zondag 17 mei einde van de middag. 

Kosten (inclusief yoga, wandelingen, heerlijke maaltijden (grotendeels bereid door Marlies Geertsema van "De Plantenkeuken"): 

Het Zuid-Limburgse heuvelland is een landschap dat voelt als het buitenland. De omgeving lijkt na elke bocht weer anders. In het voorjaar is het er prachtig kleurrijk. De bossen en velden zijn glooiend tot soms bijna bergachtig. Je komt onverwachte kapelletjes tegen, stiltegebieden, kronkelende riviertjes, hoge oude bomen vol maretakken, bos, veld, prachtige vakwerkboerderijen en nog veel meer. Een landschap wat wat mij betreft enorm past in het leven van een yogi. Een landschap dat aardt, dat stilte uitademt, dat vraagt om steeds weer even stil te staan en om je heen te kijken, frisse lucht in te ademen. Ik heb een programma samengesteld met voldoende ruimte om naar buiten te gaan, weer of zogenaamd geen weer. En uiteraard is het hele programma geheel vrijblijvend. Geef wel aan of je met ons mee-eet of liever op eigen initiatief een restaurant bezoekt. Vrijheid blijheid.

Heerlijk en gezond eten past wat Yoga Me betreft perfect bij het leven van een yogi, of iemand die van yoga houdt. Voor dit miniretreat hebben we kok Marlies gevraagd te koken. Marlies eet en leeft vegan. Alle maaltijden zullen dan ook vegan zijn, maar met een bourgondische twist omdat dat zo goed past bij het Limburgse leven. Naast vegan maaltijden zijn er ook niet vegan producten aanwezig als kaas, yoghurt, eieren. Uiteraard is niets verplicht, alles mag. We zorgen dat iedereen kan en mag genieten. Geef daarom graag dieetwensen aan, geef aan waarmee jij graag ontbijt. Wij zorgen dat het er is (mits het op zijn minst vegetarisch is). Laat je verwennen dit hele weekend, zodat het ook voor jou aan gaat voelen alsof je minstens een hele week weg bent geweest.


Zie hieronder het globale programma. Het kan dat er nog iets bij komt, of dat tijden iets wijzigen. Verheug je op een weekend ontdekken, ontspannen, plezier, contact met je zelf in de yin, contact met de ander om tafel, tijdens de wandeling. Alle yoga is te doen voor beginnende en meer gevorderde yogi’s.  

Vrijdag 15 mei 2020

Aankomst tussen 16.30 en 17 uur. (kun je die dag eerder naar het zuiden afreizen, vraag gerust waar je lekker kunt wandelen/ huur een fiets/mountainbike en verken vast de prachtige omgeving)  

Rond 17.45 welkomstdiner

19.30-20.45 eerste yin yoga (om echt te arriveren (ook bij jezelf, het thuisfront echt achter je te laten, je hoofd uit te schakelen, in je lichaam aan te komen, je over te geven aan een weekend helemaal voor jezelf)  

21.00 dessert en eventuele borrel: nakletsen, bijpraten, uitleg over de rest van het weekend

Zaterdag 3 november  

8.00 -8.30 stilte meditatie, of neem de tijd om in de stilte van de ochtend te gaan hardlopen, iets langer uit te slapen

8.45-9.30 ontbijt  

10.00-12.00 extra lange yin yogales  

12.30 lunch (meeneem lunch voor die mee gaat wandelen, ga je niet mee, dan vermaak je je deze middag zelf. Een idee nodig voor een uitje? Schroom niet te vragen. Wij kennen de streek op ons duimpje).

13.30 – 17.30 een lange wandeling door de grensstreek van De Voerstreek, we rijden een stukje met auto’s naar de Voerstreek voor een wandeling van ongeveer 3 uur. We passeren dorpjes als Noorbeek, 's Gravenvoeren, Mheer. Wil je niet mee? Er zijn ook kortere wandelingen te maken, of je blijft in het huis (er is een sauna), gaat iets heel anders doen. Alles kan en mag vooral. 

17.30-18.30 lekkere yogales (beetje yang, met als basis de zonnegroet, om de stijfheid van de wandeling er uit te strekken).

19.30 diner

Zondag 4 november  

8.00 -8.30 stilte meditatie (wellicht buiten tijdens een korte stiltewandeling), of neem de tijd om in de stilte van de ochtend te gaan hardlopen  

8.45-9.30 ontbijt  

10.00-12.00 extra lange yin yogales met yoga nidra

12.00-13.00 opruimen van de kamers, en opruimen van het huis

13.00 - 14.00 eenvoudige en voedzame vegan lunch

14.30 - 17.00  tijd voor een wandeling van rondom het prachtige Zuid Limburgse dorpje Epen. Afhankelijk van de tijd die we hebben wandelen we 1 uur, of wellicht 2 uur. Wil je in Epen of omgeving nog een avondmaaltijd nuttigen voor je naar huis rijd? Vraag ons gerust waar je dat zou kunnen doen. Wil je nog mee terug naar Charneux om daar mee te helpen opruimen, een eenvoudige maaltijd te eten (wat er over is) dan mag dat altijd. Laat het ons weten.  

 

Kosten € 269,- voor een vierpersoonskamer (? Stuks) , € 279,- voor een driepersoonskamer (? Stuks) en € 289,- voor een tweepersoonskamer (? Stuks).  

Prijs is inclusief alle yogalessen van Estella, vegetarische eten (zoveel mogelijk Ottolenghi style, gekookt door Monique), drinken tijdens de maaltijden en onbeperkt thee en koffie, saunagebruik, een smakelijk cadeautje om mee naar huis te nemen. Maar exclusief de reis heen en terug, en alcoholische drankjes na het diner*, eventueel huren van een fiets ter plekke.  

*we logeren “om de hoek” van het Valdieu, het klooster en de abdij waar het Valdieu bier gebrouwen wordt en de Valdieu kaasjes gemaakt worden. Uiteraard kopen we beiden in. Je kunt hier zelf ook heen om iets lekkers voor thuis mee te nemen.   

Wat je mee moet nemen:  

Er zijn alleen heel slechte yogamatten en een beperkt aantal meditatie kussentjes. Het advies is dus om zelf een yogamat, en eventueel een kussentje mee te nemen. Denk ook aan een deken voor de eindontspanning. Als het weer het toelaat gaan we naar buiten voor de yogales. Houdt hier rekening mee bij wat je mee neemt (aan extra warmte of juist bij extreme zon verkoeling/zonnebrand etc).

Yogakleding, denk ook aan warme sokken en een trui/vest.  

Wandelschoenen en een broek die vies mag worden (je weet nooit wat je tegenkomt in de heuvels van het mooie Zuid Limburg, heeft het veel geregend dan zijn er veel plassen, modderpoelen etc.). Eventuele regenkleding.   

Om je aan te melden:  

Stuur een mail naar estella@yoga-me.nl. Vermeld dat je mee wilt en geef meteen aan of je alleen wilt komen of met iemand en of je dus een voorkeur hebt qua slaapkamer. Ik doe mijn best aan zoveel mogelijk wensen te voldoen. Wil je persé een 2 persoonskamer samen met je partner/vriend(in) meld je dan zo snel mogelijk aan. Op is op.  

Je ontvangt een inschrijfformulier die je ingevuld terug kunt sturen (geef hier op o.a. dieetwensen en yoga-ervaring aan). Je betaalt de helft van het bedrag om je inschrijving compleet te maken. De tweede helft betaal je uiterlijk 6 weken voor 15 mei 2020. Of je betaalt het volledige bedrag in 1 keer. (over betaling en annuleringsvoorwaarden lees je meer in het inschrijfformulier).