Yin yoga en wandel weekend retreat Zuid Limburg (1-3 oktober)

Een heel weekend vol yin, stille meditaties, wandelen, natuur, Zuid Limburgse heuvels, Zo’n weekend dat voelt alsof je een hele week weg bent geweest.  

Wie gaat met ons mee? Je bent van harte welkom. Yoga ervaring of ervaring met yin en meditatie is niet persé nodig, wel zin om er een heerlijk verwen weekend van te maken, ook niet klanten van Yoga Me zijn uiteraard van harte welkom. 

Wat gaan we doen? Het programma hieronder is globaal, een opzetje, maar wel een opzetje om je nu al op te verheugen. Heb je vragen, bijvoorbeeld over een slaap-locatie. Schroom niet ons te bellen of mailen. Wij komen uit Limburg, zijn er al jaren heel erg graag toerist en hebben al heel wat locaties bezocht. Hoe eerder je boekt, hoe meer keuze. 

Er kunnen maximaal 12 mensen mee (en mochten de corona gerelateerde regels in de loop der tijd versoepelen dan kunnen we meer mensen blij maken!).

Globaal programma:

 vrijdag 1 oktober 2021 tussen 15.30 - 16.00: een warm en bourgondisch "zoet" welkom. 

16.30-17.45 eerste yin les door Estella

Zaterdag 2 oktober: 9.45-12.00 meditatie en yin yoga door Estella

12.30-14.00 lunch gemaakt door onze lieve gastheer en gastvrouw

Daarna gaan we met de auto naar een wandel-locatie in het Zuid-Limburgse heuvelland (reken op een wandeling van een kilometer of 10, met verschillende gelegenheden om eerder af te steken)

Het programma van zondag 3 oktober is hetzelfde als dat van zaterdag met uiteraard een wandeling op een andere plek. 


De locatie is prachtig: een oude boerderij in het Belgische Hombourg in de gemeente Plombiëres in het land van Herve. Het dorp ligt net iets ten zuiden van het Nederlands Limburgse dorp Epen, dichtbij het drielandenpunt, de Geul, de gemeente Vaals. De zolder van de boerderij is omgebouwd tot yogazaal. Daar mogen wij gebruik van maken. Bij mooi weer kunnen we lunchen in de prachtige tuin vol fruitbomen en een heerlijk groen uitzicht midden in de heuvels.

Het Zuid-Limburgse heuvelland is een landschap dat voelt (ook nog steeds voor mij) als het buitenland. De omgeving lijkt na elke bocht weer anders. In het voor- en najaar is het er prachtig kleurrijk. De bossen en velden zijn glooiend tot soms bijna bergachtig. Je komt overal onverwachte kapelletjes tegen, stiltegebieden, kronkelende riviertjes, hoge oude bomen vol maretakken, bos, veld, prachtige vakwerkboerderijen en nog veel meer. Een landschap dat wat mij betreft enorm past in het leven van een yogi. Een landschap dat aardt, dat stilte uitademt, dat vraagt om steeds weer even stil te staan en om je heen te kijken, frisse lucht in te ademen. 

-------


Praktisch: de prijs van dit weekend is €150,-. Daarvoor ontvang je een "zoet" welkom, een drietal yin en meditatie lessen, twee goede en met liefde verzorgde lunches passend in het seizoen, twee adembenemend mooie wandelingen in het Limburgse land, een Limburgs afscheidscadeautje om thuis nog verder te smullen en na te genieten. 

Niet inbegrepen: waar je slaapt mag je zelf organiseren. Er is veel in de buurt: van camping, vakantiehuis tot luxe hotel- of appartementen-accommodatie. Ook ontbijt, avondeten en eventuele tussendoortjes zijn niet inbegrepen. We hebben bewust voor deze opzet gekozen. Je kunt het hierdoor zo duur en/of luxe maken, of juist heel basic, als je zelf wilt, eventueel je gezin meenemen kan uiteraard ook. Dat is een voordeel van deze opzet.

Uiteraard adviseren we je graag als het nodig is. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze opties: 

De locaties www.greunebennet.com en www.espewey.be liggen erg dichtbij. Ook kun je eens kijken bij www.geuldal.com (verhuren veel mooie vakantiewoningen). Camping www.minicampinggulikers.nl ligt dichtbij en op Nederlandse grond, net als www.hoevedeeik.com. Uiteraard geldt hoe eerder je aanmeldt hoe meer logeerplekken je nog zult vinden. 

-------

Aanmelden: Heb je interesse? Bel of stuur een email (0613911936 of estella@yoga-me.nl). We sturen je dan een aanmeldformulier (waarin ook de annuleringsvoorwaarden). Dit aanmeldformulier stuur je ingevuld terug. Je betaalt de bijdrage van €150,- en daarmee is je aanmelding compleet. Neem je iemand mee naar het yogaweekend? Laat hem of haar ook een aanmeldformulier invullen!!! 

Let op: ga niet betalen voor je definitief gehoord hebt dat er nog plek is. We kunnen maar maximaal 12 matjes kwijt. Mochten we meer bewegingsruimte krijgen (corona-gerelateerd) dan kunnen we eventueel uitbreiden naar 14 of 15 plekken. 


------


Over de meditatie en de yoga: de lessen zullen voornamelijk gevuld worden met yin yoga. Je hoeft geen ervaring te hebben. Er zijn eventueel yogamatten op de locatie aanwezig maar wellicht is het fijn zelf een matje, kussentje, warm dekentje mee te nemen. De totale groep is overzichtelijk klein (maximaal 12 of eventueel maximaal 15 mensen).

Over het wandelen: we gaan voor beide dagen een rondwandeling bedenken. Dat betekent dat de totale wandeling wel een paar uur duurt maar dat je ook vroegtijdig "af kunt buigen" als je het anders niet trekt. Estella komt uit deze streek en kent de meeste wegen en paden op haar duimpje. Mocht je Zuid Limburg nog niet kennen dan is dit weekend ook nog eens een mooie kennismaking met dit "mooiste stukje Nederland".

  

Wat je mee moet nemen:  

- Een yogamat en eventueel een meditatiekussen. Denk ook aan een deken voor de eindontspanning. 

- Yogakleding, denk ook aan warme sokken en een trui/vest.  

- Wandelschoenen en een broek die vies mag worden (je weet nooit wat je tegenkomt in de heuvels van het mooie Zuid Limburg, heeft het veel geregend dan zijn er veel plassen, modderpoelen etc.). Eventuele regenkleding.