Spanje , Alcoy (tussen Valencia en Alicante) 

16 - 22 oktober 2022

Trefwoorden: yin yoga, ruige natuur, stilte, wandelen, cultuur, oude pittoreske plaatsjes, plantaardig eten, kookworkshop, hangmat

Alle tijd om te genieten voor en met je zelf

kleinschalig, bourgondisch, Spaans platteland, laat je verrassen

 

Tijd

In de herfstvakantie (regio Noord) van zondag 16 oktober tot zaterdag 22 oktober bieden we je een heerlijk retreat om tot rust te komen, tijd voor jezelf te hebben, te ontspannen en gewoon eens lekker en goed voor je zelf te zorgen. Advies is om op Alicante te vliegen, op Valencia kan ook maar is iets verder weg. 

Het is handig om (indien gewenst) met het zelfde vliegtuig te vliegen ivm huur auto, dat scheelt enorm in de kosten. 


We starten het retreat op zondag 16 oktober einde van de middag, je bent al welkom vanaf 16.00 uur. Met de auto doe je er ongeveer een uur over om van het vliegveld naar de locatie te rijden. Je kunt ook eerder komen of langer blijven en elders in de buurt verblijven. Uiteraard regel je dat zelf. Laat bij aanmelding weten wat je plannen zijn. Wie weet kunnen Helen en John (eigenaren daar) je nog een leuke tip geven.


Kosten en keuzes

De locatie heeft 2 eenpersoonskamers en 4 tweepersoonskamers. Er kunnen dus maximaal 10 mensen mee.

ü Een eenpersoonskamer kost €755,-

ü Een tweepersoonskamer kost €705,- (kom je met iemand geef dit dan bij aanmelding duidelijk aan).

Eventueel kan er van 1 tweepersoonskamer een vierpersoonskamer gemaakt worden (een van de kamers is hier meer dan ruim genoeg voor en heeft een eigen badkamer). Dit doen we alleen als je met een gezelschap van 4 personen komt. Is dit het geval, neem dan voor boeking eerst even contact met ons op.

Inbegrepen:

Je slaapplek (sommigen met eigen sanitair, sommigen met gedeeld sanitair)

Eten: elk ontbijt (eigenlijk een klein en groot ontbijt per ochtend), alle avondeten (muv woensdagavond), een gevulde fruitschaal, thee en koffie, een snack voor in de middag. Het programma (zie verder) maakt dat we laat ontbijten. Er is niet standaard een lunch. Je kunt hiervoor zelf op pad of in overleg met ons hiervoor iets regelen. We verzorgen wel een middag-snack en voldoende Spaans fruit. Het eten is plantaardig. We koken zoveel mogelijk met lokale producten.

Alle yogalessen en het merendeel van de andere optionele invullingen van het programma (zie verder).

Niet inbegrepen:

De reis (vliegen, trein, auto)

De transfer naar de yoga-boerderij in Alcoy (wil je een auto huren met meer mensen, laat dit weten. We kunnen jullie met elkaar in contact brengen zodat je voordeliger een auto kunt huren met meer mensen).

Alcoholische dranken (dit regelen we met Helen via een intekenlijst. Prijzen zijn meer dan redelijk in dit wijngebied).

De vrije dag die je uiteraard zo in mag vullen als jij wilt.

De wijnproeverij (als het merendeel dit wil gaan we deze (laten) organiseren). Omdat we midden in een wijnstreek zitten vallen de prijzen hiervan zeer mee. 

 

Over de locatie

Helen en John zijn in 2017 naar Alcoy geëmigreerd (in de bergen, het achterland tussen Valencia, 150 km, en Alicante, 65 km).  Ze hebben een boerderij verbouwd tot prachtige yogalocatie. Zie www.yogaopdeberg.com. Ga je mee dan vertoef je deze week in een natuurgebied. Een perceel van 2,5 hectare omringd door de bergen van Font Roja. Er zijn volop olijf- en amandelbomen. En vanuit de boerderij van Helen en John wandel je zo de natuur in. De binnenlanden hier zijn gevuld met bergmeren, rivieren, rotsen, grotten.  Alcoy (een middelgrote oude universiteitsstad) ligt op ongeveer 10 minuten rijden. De Middellandse Zeekust ligt op ongeveer een uur rijden.

De afgelegen boerderij is sfeervol ingericht. De omgeving is vooral heel stil!! Elke kamer heeft een eigen naam en een eigen sfeer. Er is een grote fijne yogazaal en een gemeenschappelijke woonkamer, bibliotheek, terrassen en tuin / boomgaard met genoeg zitjes om je terug te trekken. Er is een klein binnen zwembad om af te koelen.

Het weer is in de bergen wisselend. Het kan er in oktober zomers warm zijn, maar ook herfstachtig. We gaan voor het eerste (graadje of 22 en strakblauwe lucht), maar zijn ons bewust van de onzekerheid. Ook daar.

Er lopen op de boerderij een paar honden en katten rond. De honden hebben een eigen plek. De katten kun je in de woonkamer tegenkomen (de katten komen niet in de slaapkamers en yogazaal).


Met wie ga je mee?

Helen en John zijn de eigenaren en bewoners van de boerderij. Helen is naast critical alignment-yogadocent en Mind-walk trainer ook kok en foodblogger. John is haar partner, hij is fervent wandelaar en zal ons gidsen als we in de omliggende ruige natuur willen wandelen. Zij vinden het heel erg leuk dat we komen en zullen ons de hele week in de watten leggen en vertellen waar we zijn.

Estella is sinds 2012 eigenaar van Yoga Me in Hilversum. Estella is yogadocent (power-flowyoga en yin-yoga), yin coach, Mindwalk trainer, hobbykok, wandelaar en sinds kort bezitter van een heel oude boerderij waar druk gewerkt wordt om er zoveel mogelijk zelfvoorzienend te kunnen gaan wonen op termijn.

Marlies gaat mee als kok. Marlies is eigenaar van De Plantenkeuken en ze kookt voor 100 % plantaardig. Marlies verzorgt al jaren voor Yoga Me de prachtige kleurrijke lunches bij de buitenyin. Marlies gaat voor ons koken. Altijd vegan, en wellicht aangevuld met een eitje of bijvoorbeeld een stukje kaas uit de regio. We laten ons verrassen. Bovendien gaat Marlies ons een vegan kookworkshop geven (optioneel of je hieraan mee wilt doen). Een van de avonden gaan we onder begeleiding van Marlies een maaltijd koken en uiteraard gezamenlijk opeten. Uiteraard krijg je alle receptuur hiervan in een mooie vorm mee naar huis.


Onze intentie

De aanleiding om deze week te organiseren is het 10 jarig bestaan van Yoga Me. Estella is in 2012 gestart en heeft al 10 jaar de studio draaiend gehouden, ook in de hectische tijden van afgelopen jaren. Voor 2020 waren er al wat yogaretreats georganiseerd door Estella. Er is tussen 2020 en nu ook heel veel gecanceld. We vinden dat we er wel weer aan toe zijn, dat het hartstikke belangrijk is om zomaar eens een hele week je zelf “in je eigen spotlights” te zetten.

We willen jou graag een week volop laten genieten. Je hebt altijd de vrijheid om ergens wel of niet aan mee te doen. Wil je sportief dan ga je mee wandelen. Wil je cultuur dan ga je op pad richting de prachtige plaatsjes en stadjes, een auto huren is dan altijd wel het fijnst. Wil je rust, dan trek je je terug in een hangmat in de schaduw van een oeroude boom. Er zal in elk geval alle tijd zijn voor je zelf!!


Het programma 

ü Start op zondag 16 oktober.

Je bent vanaf 16.00 uur welkom om aan te komen. We starten ons programma met een lichte gezellige avondmaaltijd (hopelijk buiten op een van de terrassen). 

Daarna is er een yin yogales om nog meer te landen.

ü Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Starten we elke dag in stilte tm het einde van de ochtend-yin.

8.00 stille meditatie – 8.15 15 minuten break met smoothie – 8.30-10.00 yin yoga

10.15 uitgebreid ontbijt waarvoor je alle tijd mag nemen.

Op woensdag hebben we een vrije dag: er is dan alleen een korte ochtend yin les van 8.00-9.00 en een ontbijt om 9.15. Daarna heb je alle tijd aan je zelf. 

In de namiddag is er nog een yin les, met uitzondering van de woensdagmiddag. Op vrijdagmiddag sluiten we de week af met een laatste yinles en een laatste extra feestelijk plantaardig diner. 

Op een andere middag (maandag, dinsdag of donderdag) krijgen we een kookworkshop met Marlies (tijdstip/dag volgt nog en zal een andere dag zijn dan de middag/begin avond yin). Uiteraard is dit niet verplicht.


De rest van de tijd mag je invullen zoals je dat zelf wenst. Hieronder een paar mogelijkheden:

Wij bieden bij voldoende belangstelling een wandeling naar prachtige grotten (met John als gids) en een andere zeer bijzondere en indrukwekkende wandeling langs een verlaten spoorbaan.

Wij bieden bij voldoende belangstelling een critical alignment workshop (tijdstip volgt nog). Een aanrader als je eens wat extra aandacht wenst voor je rug en schouders. 

Wij bieden bij voldoende belangstelling een mind-walk in de nabije omgeving van de boerderij. Een rustige meditatieve en bijzondere wandeling zonder al te veel fysieke uitdaging.

Omdat we midden in een mooi wijngebied zitten is een wijnproeverij bij een wijnboer ook een optie.

Wij bieden je ook de gelegenheid om te niksen op een manier zoals jij dat graag doet. De enorme tuin heeft voldoende zitjes her en der om je terug te trekken. In je eentje of klein gezelschap er op uit gaan kan ook altijd. Het is jouw week, jouw verwennerij aan je zelf. 
ü Woensdag is een vrije dag. Er zal wel een ontbijt voor je klaar staan, de rest van de dag mag je invullen zoals je wenst. De avondmaaltijd mag je ook naar eigen idee invullen. Stel dat het qua weer logischer is om de vrije dag op een andere dag te doen dan regelen we dat in overleg met jullie.

ü Vrijdag eindigen we de week met een laatste yogales aan het einde van de middag. Marlies is dan bezig met een afsluitend feestmaal.

ü Zaterdag 22 oktober is vertrekdag. Wij hebben geen haast. Je mag gaan wanneer je wenst. Na een ontbijt is alle tijd aan je zelf. (mocht je een vroege vlucht terug hebben dan geven we je een tasje met eten mee).

 

En dan wil je mee, hoe regel je dat?

Jaaaa wat heerlijk dat je jezelf deze week gunt. Vanaf nu kan de voorpret beginnen. Stuur een mailtje naar estella@yoga-me.nl.

Ik stuur je een aanmeld-formulier met allerlei vragen en tegelijk een verzoek tot aanbetaling (40 % van de kosten betaal je binnen twee weken na aanmelding. De rest betaal je uiterlijk 16 september. Laat in dit mailtje ook weten of je alleen wilt komen of met iemand (geef naam en email door van je reisgezelschap).

Er zijn maar twee eenpersoonskamers. Als die vol zijn kun je alleen nog boeken voor een dubbele kamer. Het is wellicht het fijnst je eigen reisgezelschap mee te nemen.

Er is dus 1 ruime kamer met eventueel plek voor 4 personen. Kom je met een groter gezelschap dan is het mogelijk deze kamer (met eigen badkamer) te nemen. Laat dit graag bij aanmelding weten. 

Ken je ons nog niet en je hebt je wel al aangemeld voor het retreat, kom een keer naar de les in de studio. Je bent van harte welkom voor een gratis yinles: zoek een tijdstip in het rooster en laat per mail even weten dat je er aan komt.

Mochten we tegen die tijd weer met enorme corona gerelateerde belemmeringen zitten dan storten we alle betalingen 100% retour. Dit doen we alleen als we de hele trip moeten cancelen (bijvoorbeeld omdat Spanje op slot zit of omdat vliegen/reizen niet kan). Als de trip aangepast en/of onder bepaalde voorwaarden, wel door kan gaan, dan kunnen we helaas geen geld retourneren. Deze annuleringsvoorwaarden gaan alleen over de locatie en niet over je reiskosten. Let hier ook op bij boeking van een vliegticket. Je draagt hiervoor zelf je risico.