Yin-in-business

Bedrijfsyoga wordt steeds meer een normale keuze en steeds meer van deze tijd. Met regelmaat staan er in de media berichten over bedrijfsyoga tijdens lunchpauzes, stoelyoga op het werk, en de vele voordelen om tijdens het werk even een yogabreak te nemen. 

Bij Yoga Me, als yinste yogastudio van Het Gooi, zien we graag dat yin yoga meer en meer onderdeel wordt van een gezondheidsprogramma voor medewerkers. Yin yoga om medewerkers gezond te houden, als preventie, en in het kader van een vitale werkomgeving. 

Hoe mooi zou het zijn wanneer je in de lunch pauze een heel uur op mag laden, mag ontspannen, je focus even helemaal mag verplaatsen, je rug, bekken, benen, voeten, polsen even op een andere manier mag bewegen. Wij zijn er van overtuigd dat er veel voordelen zijn, zowel preventief en ondersteunend. Wij zijn er van overtuigd dat yin yoga op het werk een positieve invloed heeft op werkgerelateerde fysieke klachten en ziekteverzuim. Wanneer je als werknemer je medewerkers yin yoga aanbiedt lever je sowieso een positieve bijdrage aan het welzijn op de werkvloer. 

Hieronder een opsomming waarbij een wekelijkse yin yogales een positieve invloed kan hebben:

  • Dreigende overspannenheid of burn-out 
  • RSI-klachten
  • Rugklachten, nek- en schouderklachten
  • Stress en het omgaan met stress op de werkvloer
  • (over)vermoeidheid
  • Concentratieproblemen gedurende de werkdag en/of werkweek
  • Voorkomen of sneller herstellen van sportblessures
  • Verminderen ziekteverzuim in het geheel
  • Een gezonde en positieve sfeer op de werkvloer


Elke werkgever zal baat hebben bij werknemers die gezond zijn, goed in hun vel steken, lang vitaal blijven en zo min mogelijk last hebben van hun lichaam. Mensen worden blijer en functioneren absoluut beter. Dit geldt voor mensen met fysiek werk maar vooral ook voor mensen met een voornamelijk zittende baan.

Yoga Me bedrijfs-yin-yoga is mogelijk als eenmalig cadeau aan de medewerkers. Maar ook een wekelijkse les op de werkvloer is mogelijk. Onze voorkeur gaat uit naar een blok van minimaal 10 wekelijkse lessen van minimaal een uur aan het begin van de werkdag, tijdens lunchtijd of bijvoorbeeld aan het einde van een werkdag. 

Een grote positieve bijkomstigheid is dat je voor yin yoga niets meer nodig hebt dan een geschikte ruimte, voor ieder een yogamat en een meditatie kussen. Naderhand douchen hoeft niet, er wordt niet gezweet. Makkelijke kleding (legging, hardloopbroek) is het enige extra wat nodig is. 

Yoga Me levert bedrijfs-yin-yoga op maat inclusief kussens en yogamatten (deze mogen na de lessen in het bedrijf blijven), inclusief de mogelijkheid om na de lessen contact te houden mochten er specifieke en persoonlijke vragen zijn van de deelnemers. Het is bespreekbaar om de deelnemers toegang te geven tot de wekelijkse lessen in de yogastudio van Yoga Me. Wij adviseren een basistraject van 10 yin yogalessen van minimaal 1 uur.

Is de interesse gewekt? We kunnen na een oriënterend gesprek en het bespreken van de mogelijkheden een offerte op maat voor u maken. Neem contact op via de mail of bel. Estella@yoga-me.nl of bel 06-13911936.

Een bedrijfsyoga flyer is te vinden onder deze link.