Workshops/ cursussen/events

In onderstaand rooster vind je de aanvulling op het reguliere rooster: bijzondere lessen, events binnen en buiten en cursussen. Aanmelden kan altijd via onze Yoga Me app. 

Heb je geen Yoga Me-account en wil je toch meedoen? Of trakteer je iemand op een event/bijzondere les oid, neem dan via de mail contact op. We regelen dan verder de aanmelding. 

Meestal zal er sprake zijn van een beperkt aantal plaatsen. Meld je daarom niet te laat aan. En informeer gerust altijd naar de mogelijkheden.

Kijk ook onder de tab yogaretreats voor een paar heerlijke yoga-ervaringen.


januari 2022

8 januari 108 zonnegroeten (13.00-14.15)

8 januari ouder-kind yoga door Het Yogapaleis (10.30-12.00)

18 januari tm 15 februari 5-weekse cursus yin-in-person

28-30 jan yogaweekend Vlieland 


februari 2022

5 februari ouder-kind yoga door Het Yogapaleis (10.30-12.00)


108 zonnegroeten

Docent: Estella

8 januari 2022 (voor tijden zie de app)

Aanmelden gewoon via de Yoga Me app. Geen extra betaling

Voor iedereen toegankelijk, absoluut beginnersproof, een basisconditie is voldoende. Je mag namelijk best een paar zonnegroeten "op adem" komen in childpose of liggend op je rug. Het gaat om jou. Ik begeleid je en nodig je regelmatig uit om te voelen wat op dat moment de behoefte is. 

Het ritueel van zonnegroeten, 108 (4 x 27), wordt regelmatig gedaan. Vaak om iets af te sluiten of iets nieuws te beginnen. Laten we in dit najaar met een aantal mensen deze positieve meditatieve en dynamische flow neerzetten. Je start deze meditatie in beweging bij je hart. Wat is jouw intentie, wat heb je nodig en wat mag er achter blijven. Het najaar leent zich hier prima voor. De dagen worden rap korter, van yang naar steeds meer yin. 
In een flow van 108 keer dezelfde zonnegroet combineer je yang en yin: de flow is absoluut heel yang (inclusief zweet, spierpijn naderhand), de intentie is heel yin (naar binnen gekeerd, en gaat helemaal over jou).

-----

Yin en intuïtief schrijven

Docenten: Estella en Francine Postma (journalist en schrijver)

Zondag 10 oktober van 13.30-15.30

Aanmelden via onze Yoga Me app

Kosten €22,50 incl mooi opschrijfboekje, thee en lekkers

Het verhaal van JOUW LICHAAM

Francine en ik organiseren op zondagmiddag deze inzichtgevende workshop in de hoop dat we er nog vaak een herhaling aan mogen geven. 

Ben je gegrepen door yin, heeft het je al veel inzichten gegeven, hik je tegen iets aan en moet er iets uit. Ben je nieuwsgierig naar je eigen unieke verhaal  en kun je een pen vasthouden, dan is deze workshop voor jou!

Het verhaal van jouw lichaam: 'Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen'. 

Ieder lichaam vertelt een verhaal, maar niet iedereen neemt de tijd om naar dat verhaal te luisteren. In de workshop 'Yin en intuïtief' schrijven willen we je de gelegenheid geven om een begin te maken met het schrijven van jouw unieke verhaal. 

Je doet het helemaal zelf: bij yin gaat het om het luisteren naar je lichaam. Door direct na een paar yin-houdingen pen en papier te pakken en woorden te geven aan je emoties, krijg je inzicht in de belangrijke boodschappen die jouw lichaam te vertellen heeft. Je ziet zwart op wit staan, wat je misschien al lang en diep van binnen weet. Dat kan je helpen om jezelf (nog) beter te begrijpen, het kan verhelderen en nieuwe inzichten geven. En wie weet is het de opstap naar een verandering waar je diep van binnen al een poos op wacht. Alles begint bij een eerste stap, we nodigen je daar graag toe uit. 

Uiteraard is dat wat je schrijft alleen voor jou: je hoeft dus niet mooi te kunnen schrijven. Wees nieuwsgierig, wie weet wat daar (voor moois en waars) uit komt. 

 

Yin en yoga nidra 

Docent Estella

5 november 19.30-21.30 

Aanmelden en betalen via de app, €17,50

Je kunt deze avond ook online vanuit huis volgen via Zoom. 

Deze avond starten we met een paar yin houdingen. Vooral om jezelf helemaal los te trekken van de week, alles wat je achter laat. Om zoveel mogelijk te zijn in het moment en uit je hoofd en in je lijf..

Daarna gaan we over naar een yoga nidra: een lange geleide meditatie waarin het gaat om het maximaal ontspannen tot in elke vezel: in deze toestand van maximaal ontspannen zijn stel je mooie intenties voor jezelf. Een mooie aanzet tot herstel en vernieuwing. De diepe ontspanning zal je goed doen. Het is niet de bedoeling dat je in slaap valt, hoewel dit bij sommigen zo af en toe gebeurt. Dat is niet erg, dan komen de woorden binnen in je onderbewustzijn. Na 2 uur ga je naar huis om verder te slapen en heb je wellicht een aanzet gegeven aan je zelf richting iets wat je diep in je hart graag wilt. 

Alle niveaus zijn welkom, dus ook als beginner met yoga ben je welkom.