Yin yoga recensies

Dat Yin yoga bij Yoga Me echt werkt, blijkt uit de volgende recensie van klanten.

Y.: "na een aantal auto-ongelukken met als gevolg een fiks aantal heftige fysieke klachten moest ik van ver komen. Ik kon een poos niet werken en moest mijn lichaam weer opknappen met krachttraining en intensieve begeleiding. Vroeger deed ik aan yoga, en dat stukje "zijn" en het kunnen uitzetten van de stress miste ik enorm. Ik heb een drukke baan als zelfstandige en heb echt behoefte aan ontspanning. Door de ongelukken bleef ik met een aantal fysieke klachten zitten. Daar had ik me min of meer bij neergelegd, daar zou ik verder mee moeten leven, werd mij gezegd en zei ik ook tegen mezelf. Mijn osteopaat wees mij op yin yoga. De lessen van Estella waren in het begin best pittig voor mij, maar met goede hulp en engelengeduld boekte ik al snel resultaat. Al na vier maanden kon ik weer makkelijker met stress omgaan en zijn de fysieke klachten een stuk minder. Ik kon zelfs weer slapen zonder pijnstillers!! Ik ga met kleine stapjes vooruit en ben blij met de goede begeleiding van Estella. Ik krijg het vertrouwen in mijn lichaam weer terug. Sommige laatste restklachten zijn zelfs helemaal weg. Ik ben blij."

E.: "door yin yoga is mijn rug zo soepel geworden dat ik zelden nog naar de osteopaat hoef. Daar was ik vroeger vaste klant. Wat een opluchting."

M: "met yin yoga is mijn lichaam in staat zichzelf als het ware te onderhouden. Ik kwam als gevolg van een ongeluk noodgedwongen 6 a 7 keer per jaar bij de osteopaat. Daar kom ik nu nooit meer."

M.: "Wat yin yoga mij brengt: yin-yoga is een heel mooie aanvulling op hardlopen wat ik twee keer per week doe. Met hardlopen verkort ik mijn spieren (ham strings bijvoorbeeld). In de yinyoga verleng ik mijn spieren juist weer, waardoor ik minder snel blessures oploop en zodoende langer fit blijf. Verder voelt de yinyoga les lekker en ga ik altijd voldaan naar huis.”

E.: "Yin geeft me ruimte en soepelheid in mijn lichaam. Het geeft me rust en soepelheid in mijn hoofd. Het is een fijne aanvulling op de andere vormen van yoga en sport die ik beoefen".

C.: "Zoals Yin en Yang elkaar onlosmakelijk completeren, vind ik mijn passie voor roeien onlosmakelijk verbonden met yinyoga. Het hele jaar door in de buitenlucht op het water in de boot geniet ik van de beweging, de balans, het geluid van de riemen door het water, de natuur, de ploegmaatjes, het schaven aan de techniek en de conditie op peil houden. Dan ben ik voornamelijk bezig met spierkracht.  Daarnaast is roeien voor mij vaak ook een vorm van mediteren wanneer mijn bootje in een flow door het water glijdt of wanneer we met de ploeg de ultieme gelijkheid beleven. Ik merk echter dat door het roeien en veel fietsen bepaalde spieren korter worden. We zijn bij Yin yoga telkens een aantal minuten in dezelfde houding in het ritme van de adem bezig met het zacht maken van het bindweefsel. We geven ons over aan de ontspanning van de spieren. Daardoor ontstaat er ruimte in de aanhechting van de spieren waardoor ik een grotere soepelheid in mijn lijf ervaar en beter kan bewegen. Tijdens de yin yoga les duik ik in mijzelf, vergeet alles wat mij overdag bezig houdt, en yin is dus voor mij ook een vorm van meditatie. De spierkracht in de sport en de ontspanning van spieren en bindweefsel bij de yin yoga vullen elkaar dus aan. Dan is het kringetje weer rond. Tegelijkertijd de overlapping van het genieten en het ZIJN ".

M.: "Toen ik begon met yoga deed ik yin en yang yoga door elkaar een achter elkaar. Alles vond ik heerlijk als ik maar met mijn lichaam bezig was...Naarmate ik steeds meer ging sporten (bootcamp & hardlopen) kwam er ook steeds meer focus en behoefte om alles goed met elkaar te laten combineren en qua tijd te stroomlijnen. Ik ben me ook steeds meer gaan verdiepen in de dingen die ik deed. Ik loop (en eet) nu bewuster en met een bepaalde regelmaat en ook de yoga ben ik meer gaan toespitsen op de yin yoga omdat ik al zoveel yang in mijn leven had. Dat sporten en yin yoga een super goede combinatie is wist ik wel in theorie maar de praktijk wijst dat ook echt uit! Het soepel  maken van je bindweefsel zodat alles wat vast kan zitten weer lekker gaat stromen, voelt als een weldaad voor je gehele gestel. Natuurlijk rek en strek je wel voor en na het sporten maar toch wordt je op den duur wat stijf en stram. Door de yin maak je alles lekker soepel en ontspannen. Het een heft het ander op! Aanspannen vraagt om stretch! Yin yoga is voor mij ook een manier om even naar binnen te kijken. Doordat je een paar minuten in een houding blijft geeft dat je de tijd eens goed te voelen wat er te voelen valt. Soms valt dat niet altijd mee omdat ik gewend ben altijd op van alles te reageren. Dus in een houding te blijven ook als het oncomfortabel is vergt focus en geduld!  Wat ik ook erg heb geleerd bij de yin lessen is dat iedereen het op zijn/ haar manier goed doet. Je hoeft je niet te meten met de ander. Je kunt je ego met je schoenen op de mat laten staan! Wat een verademing! Het leuke is dat nu heel veel dingen samen beginnen te vallen. Zowel met hardlopen als met koudetraining als met yoga draait het om je ademhaling. Die eerder genoemde focus wordt makkelijker naarmate ik me ook lekkerder in mijn vel voel zitten.... kortom : een heel fijn evenwicht tussen yin en yang". 

A.: "In de twee jaar dat ik Yin yoga bij Yoga-Me beoefen heb ik enkele dingen ervaren: Het is na een drukke dag fijn om met je lijf bezig te zijn op een ontspannen maar toch intensieve manier. Door concentratie op de ademhaling en vooral de uitademing merk ik dat je steeds dieper in je houding komt en het stugge bindweefsel lijkt zachter te worden. Bij de andere sporten die ik beoefen, hardlopen en fietsen, voelen de spieren soepeler en heb ik minder snel last van blessures. Yin yoga brengt me dicht bij mezelf en laat me mijn lichaam ontdekken!"

M.: "De yin lessen betekenen voor mij een stukje rust en ontspanning in een hectisch leven waar vooral heel veel moet. Zodra ik op de yogamat lig probeer ik alle opgebouwde spanning van de dag los te laten en lukt dat me steeds beter. Naast ontspanning merk ik dat ik veel soepeler wordt en minder last heb van spanning in mijn nek en onderrug". 

G.: "Yin yoga brengt me rust en ontspanning. Door langer in bepaalde houdingen te blijven, voel ik op een gegeven moment de energie door me heen stromen en dat is erg prettig.  Ik word er blij van en krijg het gevoel een onderdeel van het grotere geheel te zijn. Dat relativeert en maakt dat dagelijkse hobbels onbelangrijker worden. En wie wil dat nou niet?"

M.: "Als intensieve hardloper is yin yoga een goede tegenhanger voor mij; ik blijf soepeler, met name bij hamstrings en kuiten. Daarnaast heb ik een zittend beroep en daardoor veel baat bij de schouder-, nek- en ruglessen. De drie jaar geleden door overbelasting opgelopen ontstoken schouder/froozen shoulder wordt regelmatig nog uitgedaagd, bij deze yin yoga lessen zoek ik regelmatig nog een grens op en werk ik dus aan verbetering en preventie. Ook ben ik me bewuster van mijn houding geworden; meer rechtop en minder in elkaar, schouders laag en naar achteren, tijdens het werk maar ook wanneer ik hardloop. Estella, jouw lessen zijn gezellig en ontspannen maar toch echt hard werken. Ook geef je duidelijke instructies. Er is ruimte en acceptatie voor ieder niveau en lichaam. Zonodig geef je persoonlijke aandacht; als de ene oefening niet werkt dan is er wel weer een andere variant die wel werkt. Dat is erg prettig!"