Yin yoga

Yoga Me is de yinste studio van het Gooi met elke dag een yin yogales, regelmatig yin yoga workshops, en yin yoga privéles mogelijkheden. Omdat wij weten en zelf ervaren dat yin yoga een oplossing kan zijn. Misschien ook wel voor jou. Lees deze pagina, de reviews van anderen, en kom gerust een keer een proefles doen.


"yin is een les alleen voor mijzelf. Met mijn ogen dicht, zoeken naar zachtheid, luisteren naar een fijne stem die me door de les leidt. De tijd vliegt voorbij. En na die 5 kwartier voel ik ruimte, een soort lichtheid die nog uren blijft hangen. En, ook belangrijk, mijn stijve rug voelt na elke les een beetje soepeler. Een aanrader voor iedereen, al is het maar omdat je leert dat je jezelf de tijd mag of eigenlijk moet gunnen"

"net mijn eerste paar yin yogalessen gevolgd. Het is al lang geleden dat ik zoveel ontspanning gevoeld heb. Wow, proeft in elk geval naar meer"

"nog maar een paar yin yogalessen gevolgd, in de avond want overdag heb ik het druk. Ik heb telkens enorm geslapen, diep, en dat was lang geleden. Heerlijk dus, en verrassend ook"

Yin yoga is in "begeleid discomfort" ruimte maken in gewrichten en bindweefsel, met je ogen gesloten, meditatief en ieder op een eigen manier. Alle tijd, onthaastend, altijd een oefening in geduld. Yin als tegenhanger voor het yange leven wat we allemaal hebben. Er moet veel, er is veel, je leeft vaak veel rollen tegelijk, een vol hoofd maak je met yin een beetje leger of overzichtelijker. Je slaapt heerlijk na een yin yogales in de avond, je hebt weer energie na een ochtend yinles. Yin is uitermate geschikt voor iedereen, alle leeftijden, formaten, condities. Lees verder onder andere de reacties van anderen.


Yin yoga en yoga nidra op 23 december:

zondag 23 december van 10.00-12.00 uur (de reguliere yinyogales vervalt).

Voor iedereen die behoefte en zin heeft en in deze drukke tijd een moment voor zichzelf nodig heeft. Ook als je niet yogaat bij Yoga Me ben je welkom. Ook om cadeau te geven is deze ochtend geschikt.

Kosten: €20,- 

Aanmelden voor 20 december!: mail estella@yoga-me.nl en maak de bijdrage over ovv 23 december en je mat is gereserveerd

Minimaal 7 maximaal 15 aanmeldingen (niet via fitmanager)

Yin yoga in combinatie met yoga nidra is 200% ontspanning. Na een korte meditatie komen er een paar lekkere yin yogahoudingen voorbij. Niks heel ingewikkelds maar wel precies die houdingen die je nodig hebt om de drukte van je af te laten glijden, je hart te openen en je open te stellen voor een fijne yoga nidra. Yoga Nidra is de yoga van de slaap, te vergelijken met een geleide meditatie. Je wordt meegenomen door een verhaal op zo'n manier dat je lichaam volledig kan ontspannen en je hoofd naderhand rustig, kalm en opgeruimd aan voelt. Een aanrader voor iedereen die wel eens overprikkeld is, het druk heeft, zich gehaast voelt, (eigenlijk) te veel balletjes tegelijk omhoog moet houden. 


Zaterdagochtend yin specials:

Op 3 november vervalt deze speciale yin yogales vanwege ons miniyogaretreat in Limburg. Op 10, 17 en 24 november is het thema uiteraard Herfst, longen en dikke darm meridiaan, het metaalelement, de overgang van de overvloedige yange zomer en nazomer richting het maximaal yinne van de winter. Een paar mooie yin yogalessen om bij jezelf te komen, uren van reflectie, tijd exclusief voor je zelf.

Deze lessen boek je gewoon via onze fitmanager.Yin yoga voor 50+ is feitelijk een yin yogales als alle anderen. Maar wetend dat het bindweefsel in een minder jong wordend lichaam snel minder soepel wordt, is yin yoga uitermate geschikt voor deze leeftijd. 50 is een magische leeftijd. Voor velen een leeftijd waarin je volop in het leven staat. Er veel te doen is en er nog veel meer van je gevraagd wordt, terwijl er tegelijk hormonaal (en dus fysiek en mentaal) enorm veel veranderd. Bindweefsel versoepel je door echt genoeg water te drinken en te yinnen. Met yin "raak" je je bindweefsel, versterk en versoepel je je gewrichten en werk je dus aan de verjonging van je ouder wordende lichaam. Hoe fijn is dat? Kom jij meedoen? Een proefles kan altijd.


Yin yoga in groepsles, als privéles of als bedrijfsyoga

"we are not human doings, we are human beings" (dit is yin, citaat van Luc Acke tijdens een prachtige workshop in Utrecht op zondag 6 maart 2016)

"van yin yoga word ik een vriendelijkere versie van mijzelf" (dank je wel Marieke voor deze mooie quote)

"door het doen van yin yoga krijg ik meer helderheid in mijn hoofd en slaap ik fantastisch diep" (veel gehoorde opmerking van yinyogi's)

"door het regelmatig volgen van een yin yogales, hoef ik nooit meer naar een osteopaat. Terwijl ik daar vroeger zo'n 6 x per jaar heen moest om te kunnen blijven functioneren" (veel gehoorde positieve opmerking over yin yoga!!)

"yin yoga om mijn hoofd te legen en mijn lichaam te ontstressen. Yin yoga geeft ruimte voor vernieuwing"

"door yin yoga heb ik weer leren ontspannen en voel ik me ontzettend veel sterker in mijn eigen lichaam en steviger staan in de pittige wereld waarin ik leef."

"ik kwam naar yin om mijn bindweefsel minder stram en pijnlijk te maken en te werken aan de gezondheid van mijn hart. Op beiden lijk ik voorzichtig resultaat te boeken. Ik ben er blij mee"


Bij Yoga Me zijn we al een aantal jaren fan van yin yoga. Niet omdat we niet van actie, kracht en balans houden. Integendeel. Wij hebben gemerkt, en horen van klanten terug, dat yin yoga altijd iets toevoegt. Voor de een om eens heerlijk en diep te slapen, voor de ander om weer opgeladen te zijn voor de rest van de dag/week, voor weer een ander om persoonlijke, soms zeer pittige, sportprestaties te verbeteren. En voor velen het moment om eens niet met anderen maar met zichzelf bezig te zijn, degene waarmee je het in dit leven zult moeten doen en die we zo vaak passeren.

Lees hieronder wat wij je nog meer over yin yoga kunnen vertellen.

Wanneer welke yinyoga?

Op maandagavond (20.45 uur), dinsdagavond (20.00 uur)  en vrijdag- en zondagochtend is er yin yoga zoals je dat van ons gewend bent. Heerlijk. Alle tijd. Onthaastend en soms bijzonder pittig omdat je op dat moment kennelijk veel los te laten hebt.

Op donderdagavond (20.15 uur) geven we  een basic yin yoga les. Yin zoals het zeker bedoeld is: zonder props (dekens en kussens) op zoek naar discomfort om zo het bindweefsel optimaal op rek te brengen. Dat gaat je uiteindelijk veel ruimte geven in je lichaam (en in je hoofd). Mits je daarnaast natuurlijk voldoende water drinkt (bindweefsel bestaat voor overgroot deel uit water). De basis zijn altijd vier vaste yin yogahoudingen. Met deze vier basishoudingen "raak" je eigenlijk alle delen van je lichaam, geef je rek aan al het bindweefsel en daarmee ruimte aan alle meridianen die door dat bindweefsel lopen. Uiteraard komt er af en toe nog een vijfde of zesde houding bij en sluiten we af met een savasana (= eindontspanning). Deze les is voor iedereen heerlijk.

Op woensdagochtend is er een yinyogales voor 50+. Jouw leeftijd maakt mij niet uit, wat wij vooral willen aangeven met deze les dat er een tijd komt dat je lichaam sneller stijver wordt, je vage klachten krijgt, een levensfase bereikt waarin je terecht nog heel veel wilt en doet, maar tegelijk ook heel veel rollen tegelijk moet vervullen. Voor menigeen is 50+ een stressvolle fase waarin het des te belangrijker is dat je goed voor je zelf zorgt. En of je nu 35, 40, 49 of 55 of 65 bent, maakt niet uit. Herken je je in bovenstaande? Sluit dan vooral aan en voel dat deze yinles helpend, ondersteunend en gewoon enorm heerlijk is.

Op zaterdagochtend geven we yin yogalessen rondom bepaalde thema's. De ene maand Estella, de andere maand Barbara. Meestal nemen we een thema om in een korte serie aan te werken. Ook deze lessen kun je volgen met je strippenkaart.

Op zondagochtend is er incidenteel een xl yin yogales van ruim twee uur. Die voor het najaar 2018 is al ingepland. 

Op maandagochtend en woensdagavond  is er een yin yang les....een les met alle voordelen van yang yoga (opbouwen van kracht en het vinden van balans) en yin yoga. Deze les is zeker beginnersproof. Maar gevorderde yogi's zullen ook aan hun trekken komen. Estella geeft deze les op maandagochtend en Ilda op woensdagavond.