Geen yin zonder yang, ons yange yoga-aanbod:

"Je kunt niet alleen maar ontspannen, je hebt ook kracht en dynamiek nodig om vooruit te komen. Er is niets mis met ambities, met "actief en in vol vertrouwen werken aan wat je echt wilt, idealen, je eigen toekomst", er is ook niks mis met hard werken, eens af en toe op je tenen lopen, als je maar ook af en toe even stil staat, echt rust, observeert/om je heen kijkt/voelt of het allemaal nog bij je past/geniet van wat er is/in het nu bent." (Estella)

Bij Yoga Me zijn we absoluut enorme fan van yin yoga, maar de yange yogavormen willen we niet vergeten. Die horen er echt bij en zijn vreselijk leuk om te doen. Met enige regelmaat organiseren we "techniek"- workshops om bijvoorbeeld je zonnegroet (downdog, planken, cobra etc) te verbeteren of in elk geval (ook fysiek) te leren begrijpen hoe je je deze heerlijke flow meer en meer eigen kunt maken. Ook 54 zonnegroeten (om het leven te vieren) komen zeker een aantal keren per jaar voorbij. Houdt de site/de nieuwsbrief (stuur een mail als je die wilt) in de gaten.


Op maandagavond geeft Carry een echt heerlijk krachtige poweryogales met elementen uit pilates-yoga. Core-stability, houding verbeteren en opbouwen van kracht zijn sleutelwoorden. Wil je sterk genoeg worden voor “moeilijke” yogahoudingen als handstand en bakasana, dan kom je bij deze lessen aan je trekken. Beginners zijn welkom. Voor mensen die afwisseling leuk vinden, krachtopbouw lekkerder dan een flow zijn dit super lessen. Ook sporters die krachttraining nodig hebben zullen baat hebben bij deze lessen. Carry geeft duidelijke aanwijzingen, er wordt veel herhaald, de afwisseling is groot.

De les die Estella geeft op  woensdagochtend is gebaseerd op de zonnegroeten. Deze mooie serie dient als basis om van daaruit allerlei andere fijne flows te maken. Kracht, balans, adem en vertrouwen zijn de basis van de lessen van Estella. In deze les staat er altijd een hoofdstandbankje: de ideale manier voor beginners om "inversions" (omgekeerde houdingen) te leren. Uiteraard alleen als je dat wilt en met de juiste begeleiding. 

Op woensdagavond (19.30) is er een easy flow yogales. Een heerlijke en toegankelijke les vol beweging, dynamiek, aandacht en focus. De houdingen en bewegingen zijn niet al te gevorderd, toegankelijk voor iedereen, maar wel heerlijk en in voortdurende beweging. Ademhaling en de juiste intentie zijn belangrijk. Dit geldt ook voor de easy flow yogales van vrijdagochtend (8.15), een ochtendflow om heerlijk wakker te worden op je yogamat, zodat je de hele dag een energiek gevoel overhoudt.

Onze docent Tobias geeft elke zaterdagochtend een vinyasa- slow flow yogales . Een easy flow om je weekend te beginnen. Een flow die de hele dag energie geeft, een heerlijke focus. Tobias geeft fantastische lessen: krachtig maar ook zacht, dynamisch en toch verstillend. En altijd doorspekt met een gezonde dosis humor en een knipoog. Echt een welverdiend cadeautje aan je zelf!