Geen yin zonder yang, ons yange yoga-aanbod:

"Je kunt niet alleen maar ontspannen en je kunt ook niet blijven stil staan, je hebt ook kracht en dynamiek nodig om vooruit te komen. Er is niets mis met ambities, met "actief en in vol vertrouwen werken aan wat je echt wilt, idealen, je eigen toekomst", er is ook niks mis met hard werken, eens af en toe op je tenen lopen, grenzen verleggen, als je maar ook af en toe even stil staat, echt rust, observeert/om je heen kijkt/voelt of het allemaal nog bij je past/geniet van wat er is/in het nu bent." (Estella)

Bij Yoga Me zijn we absoluut enorme fan van yin yoga, maar de yange yogavormen willen we niet vergeten. Die horen er echt bij en zijn vreselijk leuk om te doen. Niets leukers dan voor een groep yogi's staan en iedereen mee te nemen in een mooie flow, uitleg te geven hoe je de diverse houdingen lichter maakt en aanpast aan je eigen lichaam. Ook bij yang yoga is geduld een sleutelwoord, je zelf iets nieuws aanleren gaat nou eenmaal nooit super snel. 

Met enige regelmaat organiseren we "techniek"- workshops om bijvoorbeeld je zonnegroet (downdog, planken, cobra etc) te verbeteren of in elk geval (ook fysiek) te leren begrijpen hoe je je deze heerlijke flow meer en meer eigen kunt maken. Ook 54 zonnegroeten (om het leven te vieren) komen zeker een aantal keren per jaar voorbij. Houdt de site/de nieuwsbrief (stuur een mail als je die wilt) in de gaten.


Op maandagavond geeft Tobias een power flow vinyasales: een echt heerlijk krachtige poweryogales met vinyasa yoga elementen. Tobias is een jonge en inspirerende docent, hij gaat je elke maandag trakteren op een mooie flow. Tobias geeft ook elke zaterdagochtend les, dit is dan de slow flow vinyasa variant van de maandag. Iets minder pittig maar wel steeds een fijne uitdaging op de zaterdagochtend. Tobias geeft fantastische lessen: krachtig maar ook zacht, dynamisch en toch verstillend. En altijd doorspekt met een gezonde dosis humor en een knipoog. Echt een welverdiend cadeautje aan je zelf!

De les die Estella geeft op  woensdagochtend is gebaseerd op de zonnegroeten. Deze mooie serie dient als basis om van daaruit allerlei andere fijne flows te maken. Kracht, balans, adem en vertrouwen zijn de basis van de lessen van Estella. In deze les staat er altijd een hoofdstandbankje: de ideale manier voor beginners om "inversions" (omgekeerde houdingen) te leren. Uiteraard alleen als je dat wilt en met de juiste begeleiding. 

Op woensdagavond (19.30) is er een easy flow yogales. Een heerlijke en toegankelijke les vol beweging, dynamiek, aandacht en focus. De houdingen en bewegingen zijn niet al te gevorderd, toegankelijk voor iedereen, maar wel heerlijk en in voortdurende beweging. Ademhaling en de juiste intentie zijn belangrijk. 

Dit geldt ook voor de easy flow yogales van vrijdagochtend (8.15), een ochtendflow om heerlijk wakker te worden op je yogamat, zodat je de hele dag een energiek gevoel overhoudt.