Docenten

Bij Yoga Me werken een aantal hele lieve, aardige en inspirerende mensen. De meesten zijn al lange tijd bezig met het geven van yogalessen of andere bewegingslessen elders in t Gooi, of in het land. Allemaal krijgen we bij Yoga Me de kans onze passie over te brengen aan jou en hopelijk velen met jou. Het is erg fijn om mensen een mooie studio "te lenen" waardoor zíj weer op hun beurt mensen blij kunnen maken. Daardoor is Yoga Me een studio met een gevarieerd aanbod aan yoga- en andere lessen. Hieronder een presentatie van deze docenten.

mooie yogi

Estella Derkx is de oprichter en eigenaar van Yoga Me en geeft zelf diverse lessen zoals bijna alle yin yogalessen, tienerlessen, de introductie yogales, een aantal wekelijkse power- en flowyogalessen, xl yin yoga en yoga nidra, fertility yoga (als privéles) en ouder kind yoga op locatie. Ook voor yin-in-business kun je Estella benaderen. Meer over Estella lees je op een aparte pagina.    Tobias Gorter Tobias Gorter kwam op jonge leeftijd door zijn moeder in aanraking met yoga. In die tijd kon hij zich niet voorstellen dat stilzitten en ademhalen goed voor je kon zijn, het leek hem vooral saai. Rond zijn 25e ontdekte Tobias dat yoga ook dynamisch kan zijn. In de dynamische yoga practice spraken vooral de “coole” houdingen hem aan, want wie wil er nu niet op zijn hoofd kunnen staan? Na een tijd wat regelmatiger lessen te hebben gevolgd bij Yoga Me en zich meer te hebben verdiept in yoga, voelde hij de uitwerking van yoga niet alleen op de mat, maar ook in het dagelijks leven: een fitte geest in een gezond lichaam.

Tobias is van zichzelf meer yin en besloot daarom een wat yangere vorm van yoga te beoefenen: vinyasa flow. In de zomer van 2018 volgde hij een opleiding in Amsterdam en begon daarna meteen met lesgeven: eerst aan familie en vrienden, nu vast bij Yoga Me. “Tijdens een goed opgebouwde Vinyasa flow les kun je door inspanning je geest ontspannen. Je gaat als het ware uit je hoofd in je lichaam. Na een les voel ik me altijd een stuk lichter, zelfverzekerder en gelukkiger, dat gevoel hoop ik op mijn toekomstige groepen over te brengen.” Naast yogaleraar is Tobias eigenaar van het bedrijf “Van die vegans”, dat alles doet op het gebied van veganistisch koken en eten op locatie. Tobias kan niet wachten om jou te laten ervaren dat een dynamische vorm van yoga voor iedereen toegankelijk is!          

Jann de Kloet “Al jarenlang loop ik na iedere yogales soepeler, kalmer en blijer dan daarvoor de deur uit - voor mij een mooie tegenhanger van een drukke baan in de zorg. Maar pas echt gegrepen ben ik door wat yoga voor mij (fysiek en emotioneel) deed tijdens de Yin yoga lessen bij Yoga Me. Zo ben ik - vermoedelijk voor altijd ;-) - nieuwsgierig geworden naar meer kennis over de yogahoudingen en hun uitwerking op lichaam en geest. Na een 100 hrs Yin Yoga, Anatomy en Chakras Teacher Training in de zomer van 2018 bij Anat Geigner en Marcel van de Vis Heil ben ik dan ook met veel toewijding beland op het mooie pad van yoga (lesgeven). In het voorjaar van 2020 rondde ik de 200 hrs Alignment based Jai Ma Vinyasa Yoga Teacher Training  bij Doris Lilienweiss af en recentelijk ben ik gestart met de trainingmodules TRE (Tension Releasing Excercises) bij Daan Timmers van YogaLab.  Ik ben er van overtuigd dat yoga veel bij kan dragen aan “een gezondere geest in een gezond lichaam“ en daarom ben ik zeer gemotiveerd dit in de lessen met jou te delen zodat jij zelf kunt ervaren wat yoga voor jou doet!”     

 

Barbara Bijkerk Barbara kwam voor het eerst in aanraking met yoga tijdens haar eerste zwangerschap, nu 15 jaar geleden. In de loop der jaren volgde zij trainingen op het gebied van mindfulness, psychologie en emotioneel lichaamswerk. In een heftige periode in haar leven belandde zij een aantal jaar geleden opnieuw op de yogamat. Ze volgde veel verschillende yogalessen in meerdere stijlen en kwam tot de ontdekking dat yin yoga haar veel bracht. In eerste instantie rust in haar hoofd en vertrouwen in haar lichaam, en het onlosmakelijke verband tussen beiden, en later heling en zelfcompassie. Ze besloot de Yin Yoga Teacher Training te volgen bij Johan Noorloos op De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Deze opleiding bracht haar inzicht en kennis over de werking van yoga, verdere verdieping in de yoga filosofie en de wens om docent te worden om de kracht van yin yoga met zoveel mogelijk anderen te kunnen delen. Belangrijke thema’s in haar lessen zijn grenzen verkennen, uitdagen en respecteren, ademhaling, mindfullness, lichamelijk en geestelijk bewustzijn en innerlijke stilte.Anoeska van Essen Anoeska  is personal trainer/coach en vindt dat ieder mens het verdient om goed voor zichzelf te zorgen. Zorgen voor je lichaam hoort daarbij: voldoende ontspanning, gezonde én lekkere voeding, en natuurlijk beweging. Anoeska geeft bij Yoga Me de BBBasiscursus en Tripleflow. In kleine lesgroepen krijg je de persoonlijke begeleiding die jij nodig hebt. Meer informatie over beide lessen vind je op http://www.fitenvrolijk.com/cursussen.html. Twijfel je of een les voor jou geschikt is? Bel of mail dan even (anoeska@fitenvrolijk.com of bel 06-42317255). Je bent nooit te oud of te jong, te dik of te dun, te moe of te druk om te investeren in een fitter leven!


Sandra Hulsman-van Andel Sandra kwam min of meer bij toeval in een sportschool-yogales terecht in 2011 tijdens een voor haar hectische tijd. Het bleek de juiste les te zijn op het juiste moment. Yoga sloot aan op haar energielevel van toen en gaf kracht, rust en inzicht. Yoga droeg bij aan het (weer) krijgen van een heldere geest en het maken van betere keuzes. Inmiddels is mindful leven een way of life geworden. Jaren later in 2016 begon Sandra met de eerste yogaopleiding. Later volgde een zwangerschapsyogaopleiding bij Rineke Vierhoven in Rotterdam. En wie weet wat er nog meer gaat komen. Sandra ziet er naar uit jou te ontmoeten in haar lessen bij Yoga Me.