Docenten

Bij Yoga Me werken een aantal hele lieve, aardige en inspirerende mensen. De meesten zijn al lange tijd bezig met het geven van yogalessen of andere bewegingslessen elders in t Gooi, of in het land. Allemaal krijgen we bij Yoga Me de kans onze passie over te brengen aan jou en hopelijk velen met jou. Het is erg fijn om mensen een mooie studio "te lenen" waardoor zíj weer op hun beurt mensen blij kunnen maken. Daardoor is Yoga Me een studio met een gevarieerd aanbod aan yoga- en andere lessen. Hieronder een presentatie van deze docenten.

mooie yogi

Estella Derkx is de oprichter en eigenaar van Yoga Me en geeft zelf diverse lessen zoals alle tienerlessen, de introductie yogales, een aantal wekelijkse poweryogalessen, yinlessen, xl yin yoga, fertility yoga en ouder kind yoga. Meer over Estella lees je op een aparte pagina.    


Carry de Boer

Carry de Boer Carry maakte op haar achttiende voor het eerst kennis met yoga. De combinatie van beweging, adem, meditatie en de daaruit voortvloeiende totale ontspanning greep Carry al snel. 

Na het volgen van veel verschillende lessen in meerdere stijlen besloot zij tot het volgen van een yogadocenten opleiding. Na een kinderyoga opleiding bij Helen Purperhart werd dat de vinyasa teacher training, deze heeft zij tegelijk met Estella, de eigenaar van Yoga Me, in Amsterdam gevolgd. "Tijdens deze opleiding ben ik geïnspireerd geraakt door Anusara yoga. Deze zachte vinyasa vorm van yoga berust op de "universal principles of alignment" en is hart georiënteerd. "Ik besloot tot het volgen de Anusara immersion en teacher training bij Jayendra Hanley. Tijdens mijn lessen probeer ik de kracht van de vinyasa te verenigen met de details en zachtheid van de Anusara. Hierdoor ontstaat een hele mooie mix van gevoel in beweging. Naast deze vorm van yoga hebben ook Aerialyoga en Acroyoga een speciaal plekje in mijn hart. De mix van vertrouwen, gewichtloosheid,  acrobatiek en yoga zijn een geweldige ervaring, steeds opnieuw!" Voor meer info over Carry kijk op www.yogamonk.nl


Ilda Restrepo

Ilda Restrepo  Ilda's classes are dynamic, fluid and mindful, themed around an inspirational topic to offer an intention for the practice. Her understanding of anatomy allows her to create intelligent, strong and creative sequences that both balance and serve the body, leaving you feeling inspired and fearless. Ilda has huge passion for yoga, well-being and sports. She is an advanced Vinyasa Flow Teacher and specialised in Yin-Yang, and Yoga for sports - orientated people.  Ilda encourages her students to be in the moment and in tune with the breath, the mind and body. A lot of love and a little banter sets her aside from the crowd. 


Esther van Berkel

Esther van Berkel Esther is in aanraking gekomen met Yin Yoga bij Yoga Me op een moment dat ze zoekende was naar meer rust & balans in haar drukke yange leven. Esther is "een coole mama van twee heerlijke puberkids", én Project Manager Logistiek, Sales & Marketing, én Personal Trainer en Coach op gebied van Lifestyle, én Yin Yoga docent. Esther geeft ook shiatsu & ontspannings massages. Kortom zij is een multitasker in hart en nieren. Esther heeft dezelfde Yin Yoga & Yin Yoga Medicine opleiding gedaan als Estella en heeft van de yin geheel haar eigen ding gemaakt. Deze yogavorm heeft haar meer balans, rust & flexibiliteit in haar lichaam en geest gegeven. Yin Yoga is voor haar niet meer weg te denken uit haar eigen leven. Deze ervaring heeft haar doen besluiten dit te delen met zoveel mogelijk anderen. Yin Yoga lessen geven voelt elke keer weer als een feestje. Nieuwsgierig geworden? Kom het op zondagochtend ervaren.


Anoeska van Essen - Fit en Vrolijk

Anoeska van Essen Anoeska  is personal trainer/coach en vindt dat ieder mens het verdient om goed voor zichzelf te zorgen. Zorgen voor je lichaam hoort daarbij: voldoende ontspanning, gezonde én lekkere voeding, en natuurlijk beweging.

Anoeska geeft bij Yoga Me de BBBasiscursus en Tripleflow. In kleine lesgroepen krijg je de persoonlijke begeleiding die jij nodig hebt. Meer informatie over beide lessen vind je op http://www.fitenvrolijk.com/cursussen.html

Twijfel je of een les voor jou geschikt is? Bel of mail dan even (anoeska@fitenvrolijk.com of bel 06-42317255). Je bent nooit te oud of te jong, te dik of te dun, te moe of te druk om te investeren in een fitter leven!

Barbara Bijkerk Barbara kwam voor het eerst in aanraking met yoga tijdens haar eerste zwangerschap, nu 15 jaar geleden. In de loop der jaren volgde zij trainingen op het gebied van mindfulness, psychologie en emotioneel lichaamswerk. In een heftige periode in haar leven belandde zij een aantal jaar geleden opnieuw op de yogamat. Ze volgde veel verschillende yogalessen in meerdere stijlen en kwam tot de ontdekking dat yin yoga haar veel bracht. In eerste instantie rust in haar hoofd en vertrouwen in haar lichaam, en het onlosmakelijke verband tussen beiden, en later heling en zelfcompassie. Ze besloot de Yin Yoga Teacher Training te volgen bij Johan Noorloos op De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Deze opleiding bracht haar inzicht en kennis over de werking van yoga, verdere verdieping in de yoga filosofie en de wens om docent te worden om de kracht van yin yoga met zoveel mogelijk anderen te kunnen delen. Belangrijke thema’s in haar lessen zijn grenzen verkennen, uitdagen en respecteren, ademhaling, mindfullness, lichamelijk en geestelijk bewustzijn en innerlijke stilte.


Sandra Hulsman-van Andel Sandra kwam min of meer bij toeval in een sportschool-yogales terecht in 2011 tijdens een voor haar hectische tijd. Het bleek de juiste les te zijn op het juiste moment. Yoga sloot aan op haar energielevel van toen en gaf kracht, rust en inzicht. Yoga droeg bij aan het (weer) krijgen van een heldere geest en het maken van betere keuzes. Inmiddels is mindful leven een way of life geworden. Jaren later in 2016 begon Sandra met de eerste yogaopleiding. Later volgde een zwangerschapsyogaopleiding bij Rineke Vierhoven in Rotterdam. En wie weet wat er nog meer gaat komen. Sandra ziet er naar uit jou te ontmoeten in haar lessen bij Yoga Me. 


Hristina Reekers Vanwege hardnekkige rugklachten en een totale uitputting kwam Hristina jaren geleden in een pilates studio terecht. Dat bleek voor haar te helpen. Pilates maakt sterk van binnenuit. Hristina ervoer bovendien balans, verbinding met kracht en verbeterde haar conditie. Er ontstond een interesse om zelf ook pilates docent te worden en dat gebeurde. Naast pilatesdocent is Hristina ook masseur en in 2018 gestart met een yoga opleiding. "Het blijft boeiend om kennis over te dragen, mensen te kunnen helpen om vanuit hun eigen kracht van klachten af te komen of deze te voorkomen. Fantastisch om de klant te zien groeien!  Lichtheid, humor en speelsheid, zachtheid en innerlijke focus zijn woorden die passen bij mijn manier van lesgeven. Ik kijk uit naar onze ontmoeting"