Beste allemaal,

Na een paar weken rust kom ik weer langzaam boven water. Doe mijn enorme best te leven met dat wat is… want dat probeer ik immers aan jullie mee te geven in al mijn yogalessen. Al eerder heb ik toegegeven aan jullie dat mij zelf dat (ook) niet altijd even gemakkelijk af gaat. Zoals te verwachten ook nu niet. Ook deze ervaring is een leermoment. Ik bevond me op een eng pad, maakte iets mee wat ik liever had willen overslaan.

Soms ben je op zoek naar enge dingen omdat je behoefte hebt aan het opzoeken van een grens, je moed showen (aan jezelf), of heb je simpelweg de behoefte een adrenalinekick te vervullen. Ik denk dan aan een steile berg beklimmen, in je eentje op reis gaan, een nieuwe cursus starten, parachute springen of paragliden (nee nooit gedurfd, wel een wens), een tattoo nemen (ook een wens, ook nooit gedurfd)…. Etc. Maar daar kies je altijd zelf voor. Alles is een keuze….. maar niet altijd, soms overkomt het je gewoon.

Mijn enge pad is iets minder eng geworden omdat het gewoon lekker goed af gaat lopen. Dat weet ik nu zeker en daar ga ik  voor. De ene dag gaat dat beter dan de andere. En dat is ok. En langzaamaan zal dat nieuwe onderdeel van mijn lichaam mijn stukje worden. Het zal wennen.
Je wilt niet weten hoe veel ik mijn yoga gemist heb, en nog steeds. Rekken, stretchen, het lukt nog maar voor een klein deel. Al na een paar dagen geen yoga was mijn conclusie dat een leven zonder onmogelijk is. Ik voel me in elkaar gezakt, gekrompen, sombere schouders, een korter lijf… Nu snap en voel ik dat yoga essentieel is om je lekker en gezond in je vel te voelen, dat het nodig is om te functioneren, om een goede fysieke houding te hebben, je soepel door het leven te bewegen… Vanaf 27 maart ga ik weer een paar lessen geven. Ik begin met yin, en dan komt de rest vanzelf weer. Ik herstel snel, fysiek gezien. En voor de rest zal de tijd me helpen….

Anicha…..alles gaat altijd weer voorbij. De pijn die ik nu nog voel, ruim 14 dagen na een zware operatie zal elke dag minder worden, dat gekke gevoel van iets on-lichaams in je lichaam zal elke dag een klein beetje meer wennen, de kracht in mijn rechterarm die weg is zal elke dag een beetje meer toenemen, de shock van deze hele geschiedenis zal gaandeweg de tijd een plekje krijgen…
Mag ik jullie enorm danken voor alle lieve kaarten, mails en mooie woorden, enorme bossen bloemen, geluksstenen, sapjes, pannen soep en meer. Dat heeft me zo goed gedaan. Dat maakt terugkomen ook minder eng… ik verheug me op mijn yogamat… tot snel weer.
 
In de week van 27 maart worden nog een aantal van mijn yogalessen vervangen door Sam, Wendy, Monique, Carry en Ilda. Ik zelf ga de yinlessen geven op 27 maart (20.45), 30 maart (20.15), 31 maart (9.30) en 2 april (10.30).
Vanaf 3 april hoop ik er weer min of meer volledig te zijn op de manier die op dat moment mogelijk is.
Dat betekent DUS ook dat er WEER TIENERYOGA IS VANAF 5 APRIL. En dat er WEER OUDER KIND YOGA IS OP 9 APRIL. De tieneryogi’s zal ik nog persoonlijk mailen. Mocht jouw tiener ook willen beginnen, dan is die van harte welkom voor een proefles. Stuur even een bericht… Voor de ouder kind yoga van 9 april kun je je opnieuw opgeven.. Er zijn hoogstwaarschijnlijk twee groepen (12.15 en 13.30). Geef bij opgave het gewenste tijdstip door. De laatste keer wilden de kinderen graag (in fantasie) naar de kinderboerderij. Dat is natuurlijk een geweldig lente-thema!

Bijzondere data:
25 maart om 16 uur: we gaan door met de yin yang yoga door Ilda, pilot was geslaagd (gewoon met je strippenkaart elke zaterdagmiddag)
26 maart om 12.30: vinyasa flow yoga met Ellen Steenbeek (gewoon met je strippenkaart, elke maand, zie website)
27 maart yinles met Sam om 18.15, eerste les weer van Estella om 20.45
3 april yinles met Sam om 18.15
7 april acroyoga met Carry om 20.00-22.00
9 april ouder kind yoga met Estella (12.15/13.30) Graag OPNIEUW opgeven
Rooster rond pasen en meivakantie komt binnenkort op de site. Er vervallen lessen op 17 april (2e paasdag) en 27 en 28 april en 1 en 5 mei. Voor de rest gaat alles zoveel mogelijk gewoon door.
16 april Paas-yinyoga met Estella 10.30-12.00, graag opgeven (minimaal 6 personen, max 15)
17 april geen yoga
21 april yin yoga met Sam 9.30
24 april geen yin yoga om 18.15, WEL poweryoga om 19.30 en yin om 20.45
27 en 28 april geen yoga
1 mei geen yoga
4 mei geen poweryoga om 19 uur, wel yin yoga om 20.15 uur
5 mei geen yoga
12 mei NIEUWE SERIE yogales voor de rug op vrijdagen (11.00-12.00)
12 mei nieuwe introductiecursus yoga (3 lessen op 12, 13 en 20 mei)
12 mei acroyoga met Carry
14 mei ouder kind yoga
19 mei fertiliteitsyogacursus (5 x tm 23 juni)
21 mei Yintenz zondagochtend

Namasté  Estella