Workshops/ cursussen/events

Kalender      
Mei    
vrijdag 19 mei tm 23 juni 16.30 - 17.45 fertiliteitsyoga
Juni
     
zaterdag 10 juni 10.30 - 11.45  fertiliteitsyoga
zondag     11 juni 12.15 - 13.15  ouder kindyoga
vrijdag 30 juni 20.00 - 22.00 acroyoga met Carry 
Juli    
zondag 2 juli     12.00 - 13.30 108 zonnegroeten
     
september      
vrijdag 15 sept tm 20 okt 16.30 - 17.45 fertiliteitsyoga
zondag     17 sept     12.15 - 13.15 ouder kindyoga
zondag  17 sept  13.30 - 14.30  extra ouder kindyoga 
zaterdag  23 sept tm 4 nov     10.30 - 11.45 fertiliteitsyoga 
zaterdag 23 sept 12.00 - 13.30 introductiecursus yoga
     
oktober      
zondag  8 okt  12.15 - 13.15  ouder kindyoga 
zondag 8 okt 13.30 - 14.30 extra ouder kindyoga
zaterdag 28 okt 10.00 - 13.00 mega yin met Emrik 
   

november      
zondag 5 nov 12.15 - 13.15 ouder kindyoga 
zondag 5 nov 13.30 - 14.30 extra ouder kindyoga
december      
zondag  10 dec  12.15 - 13.15  ouder kindyoga  
zondag 10 dec 13.30 - 14.30 extra ouder kindyoga

 

Introductiecursus Yoga EstellaIntroductiebijeenkomst yoga 

Docent: Estella

Zaterdag 23 september: 12.00-13.30 uur

Kosten 15,00 (na betaling is je mat gereserveerd). Aanmelden kan alleen via de mail: info@yoga-me.nl

In september 2017 is er weer een introductieles yoga. In deze les krijg je een indruk wat je van yoga kunt verwachten. Door zowel yin als yang yoga te doen, krijg je meteen een goed beeld van de diverse yogastijlen en weet je ook hoe het voor jou voelt. Echter, na deze korte introductie is het zaadje gezaaid. Niet meer dan dat. Daarna zet je door, ga je groeien, en ga je pas echt merken hoe fijn bewuste aandacht voor je lichaam is.

Deze introductie is leuk voor iedereen die niewsgierig is naar yoga, voor sportieve mensen die naast hun sport yoga willen gaan doen (goed idee voor duursporters en krachtsporters!). en interessant voor mensen die juist meer interesse hebben in ontspanning, de mindfulle kant van yoga!. Yoga is gezond en dat merk je als je doorzet en steeds weer opnieuw die mat op gaat.

Doe jij mee? Dan krijg je € 5,- korting op de aanschaf van je eerste yogastrippenkaart. We bieden de cursus aan aan kleine groepen, maximaal 10 deelnemers! (minimaal 6 deelnemers)


Mega yin yoga met Emrik Suichies (Newhealth centre Sneek)

Docent: Emrik Suichies

Zaterdag 28 oktober 10.00 - 13.00 uur

Locatie: gewoon lekker in Hilversum

Opgeven en meer info op deze link (dus niet opgeven bij YogaMe!): http://yoga4u.newhealthcentre.com/workshop/mega-yin-hilversum/

Voor iedereen die gek is op yin yoga, zin heeft om zich drie uur lang onder te dompelen in de yin van mijn leraar (estella) uit Sneek. Voor iedereen die behoefte heeft aan volledige ontspanning, voor jong en oud, voor gevorderde yinners en beginners. Deze mega yin is een echt cadeautje aan je zelf. Wacht niet te lang met opgeven. Vol is ook echt vol. Yin en Happy Metal GECANCELD

"een lange yinles waar jouw stilte en de klanken van de handpannen, koshi’s en oceandrum elkaar ontmoeten”.

Docent: Vincent van der Vijgh en Marjo van Dam.

Vrijdag 16 juni: 20.00-22.00

Kosten € 22,50 of 3 lessen van je strippenkaart (of met 10% korting als je een passepartout hebt). (na betaling is je mat gereserveerd)

Een heerlijke vrijdagavond om je zelf of een ander cadeau te doen. Graag tevoren (liefst voor 9 juni) opgeven via info@yoga-me.nl.Cursus Yoga Nidra door Khadija: op 5 dinsdagavonden 

Prijs: € 47,50 inclusief opname Yoga Nidra,

opgeven kan door te mailen naar info@yogadisja.nl (de cursus gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen)

Data volgen na de zomer

Deze cursus van 5 avonden is bedoeld om de effecten van Yoga Nidra te ervaren maar ook om te leren wat je in het dagelijkse leven kunt hebben aan Yoga Nidra. Khadija zal elke avond starten met een dynamische yogaflow van ongeveer 15 minuten, daarna een Yoga Nidra sessie van een half uur. En dan is er nog gelegenheid tot het delen van ervaringen, krijgen van informatie en het stellen van vragen. Uiteindelijk is het doel van Khadija dat jij aan het einde van deze cursus van 5 x 1 uur weet hoe je Yoga Nidra kunt gebruiken overdag als powernap, of in de avond om een heerlijke diepe nachtrust te gaan genieten. Elke week zal er een ander thema aan bod komen, denk hierbij aan stress, ontspanning, slaapproblemen etc. 


Yin en yoga nidra workshop op zondag 18 juni.

Tijd: 18 juni van 14.00 tot 16.00 uur (de deur sluit echt om 14.00 uur)

Prijs: €30,- (dit is inclusief Yoga Nidra opname) (Rekeningnummer: NL07 INGB 0688249523 , K.Hatrouf te Hilversum)

De betaling dient vooraf betaald te zijn. Dan is je plek gegarandeerd.

Deze twee middagen zijn echte verwen middagen voor jezelf! Deze middag staat volledig in het teken van ontspannen!

We starten met heerlijke en ontspannende yin bewegingen om alles even los te krijgen en uit het hoofd te komen. Dan volgt een lange Yoga Nidra sessie waarbij je een half uur op je rug ligt.. met een dekentje over je heen. Na afloop van de workshop krijg je per email de Yoga Nidra opname opgestuurd zodat je thuis ook verder kunt met Yoga Nidra. Er is thee en een lekker hapje om de sessie mee af te sluiten. Echt een verwenmiddag. Zorg dat je naast yoga kleding ook warme sokken en een trui mee neemt.

Wat is Yoga Nidra?

Ik noem het de 'echte' powernap! Je ligt languit op je mat in Savasana. Het enige wat je hoeft te doen is ontspannen en te luisteren naar mijn stem. De diepe ontspanningsoefening is volgens mij een van de meest effectieve manieren om op lichamelijk en geestelijk niveau spanningen los te laten en blokkades in je lichaam te doorbreken. Yoga Nidra heeft ontelbaar veel voordelen.

Je kunt de workshop ook kado geven aan iemand. Super leuk!

Vrienden uitnodigen voor de workshop is super lief

 

Yin Yoga bij Yoga MeYinTENZ: yin yoga zondagspecial

Docent: Estella

Zondag datum volgt

Tijd 9.45-11.45 uur, de reguliere yinles vervalt.

Kosten: 15 euro of twee strippen van je strippenkaart, of met passepartout korting.

Aanmelden is gewenst via info@yoga-me.nl

Vanaf  het najaar van 2016 dompelen we ons eens per kwartaal een half dagdeel helemaal in de yin. Dit is extra veel yin, extra INTENZZZ. Een echt rustmoment helemaal voor jezelf. In twee uur tijd is er ruim gelegenheid om alle belangrijke yin gebieden aandacht te geven: de rug, de nek en schouders, de heupen, het bekken en de benen.

We starten telkens met een meditatie, daarna gaan we in ruim anderhalf uur van de ene yin houding in de andere. Uiteraard eindigen we in een lange savasana (eindontspanning) zodat je lichaam volledig tot rust kan komen en het gevoelde in zich op kan nemen. Na een kopje thee en iets lekkers ga je ontspannen en opgeladen weer naar huis.

Yin ervaring is niet nodig. Wel de behoefte om tot je zelf te komen, je voor één ochtend af te sluiten van je dagelijkse hectiek. Opgeven kan tot de donderdag voor deze speciale ochtend per mail. Na betaling is je mat gereserveerd. Er kunnen maximaal 16 mensen meedoen.

 

Estella handbalansenWorkshop THE WORLD UPSIDE DOWN: Handbalansen

Docent: Carry

Datum: datum nog onbekend

Kosten: 15 euro (na betaling is je mat gereserveerd)

Opgeven alleen per mail.

Bakasana (de kraai) en adho mukha vrksasana (handstand) worden in het algemeen als moeilijk of zelfs onmogelijk ervaren.. En als het niet moeilijk is, dan wel als zwaar of pijnlijk. Hoe doe je dat nou op je handen staan zonder je polsen verkeerd te belasten... Carry gaat het ons leren. Vanaf de basis: opbouwen vanaf je handen tot aan je voeten. Wil jij met ons mee oefenen? Dat mag ook als beginnende yogi... meer gevorderde yogi's die nog worstelen met deze houdingen zijn ook van harte welkom. 

 

108 zonnegroeten108 zonnegroeten

Docent: Estella

zondag 2 juli 2017 12.00 - 13.30 uur

gratis, een donatie voor het goede doel is wel gewenst

We gaan er weer voor, 108 zonnegroeten om de overgang naar langere dagen weer goed te beginnen. 1 mooie meditatie in beweging. Meedoen? Opgeven is zeker gewenst. lees meer ...

 

 

Teacher training "Hoe integreer je een zwangere in jouw reguliere les"

Docent Liese van Dam

Komt terug in 2017, meer info over data etc. volgt in het voorjaar van 2017.

Kosten € 95,- inclusief BTW en inclief handout. (na betaling is je plaats gereserverd). Aanmelden kan alleen via de mail: info@yoga-me.nl.

De workshop is in het Nederlands en in klein gezelschap (maximaal 15 personen)

De workshop is interessant voor voor alle yogadocenten, maar ook voor bijvoorbeeld pilatesdocenten die met (jonge) vrouwen werken.

Voel jij je als yogadocent zeker wanneer een leerling je verteld dat ze zwanger is en jouw les wil blijven volgen? Weet je welke vragen je moet stellen? Hoe pas je asana's en pranayama aan? Mogen bandha's wel of niet? Mag je je buikspieren eigenlijk wel gebruiken tijdens de zwangerschap? En hoe zit het nu met bekkenpijn? Krijg een antwoord op al deze vragen en meer. Wist je bijvoorbeeld dat de ujjayi ademhaling tijdens de zwangerschap heel erg gunstig is om te doen, maar dat het belangrijk is om tijdens de ujjayi de bandha's achterwege te laten? Leer tijdens de workshop waarom dit is. Lees meer

Van deelnemers: "De workshop is een echt eye-opener en vooral ook heel praktisch toe te passen. Ik ben nu zelfverzekerder als zwangere dames in mijn lessen komen. Ik kan meer begeleiding geven dan ‘voel maar wat voor jou goed is, blijf binnen je grenzen’. Liese is een prettige en kundige docente. De hand-out en de opbouw van de twee middagen zijn heel duidelijk en makkelijk te gebruiken als naslagwerk. Kortom; een aanrader om te doen!"

Voor alle workshops geldt dat je tevoren betaalt (zie voor rekeningnummer onder tarieven). Heb je een Yoga Me passepartout dan ontvang je 10% korting op het te betalen bedrag (m.u.v. de yoganidra cursus). Geld retour krijgen kan tot uiterlijk 2 weken voor aanvang van de workshop tenzij anders vermeld.