Tieneryoga (11/12 t/m 18 jaar) en ouder-kindyoga (kinderen van 4 t/m 8 jaar) (scroll naar beneden).

"Tieneryoga is mijn weekenduurtje doordeweeks. Eigenlijk kan en wil ik niet zonder"

(dank je Ell voor dit geweldige compliment)

"Mijn dochter komt altijd relaxed thuis na tieneryoga en slaapt daarna heerlijk. Dat is vaak genoeg anders. Wij zijn blij dat ze iets gevonden heeft wat haar echt goed doet"

 

SPREEKBEURT/PROJECT/WERKSTUK: regelmatig wordt Yoga Me benadert door tieners die een spreekbeurt over yoga willen geven, of een werkstuk willen maken over yoga. Daar werken wij graag aan mee. Hoe meer tieners en kinderen horen hoe fijn yoga is, des te beter. Stuur dus gerust een mail met wat je weten wilt.

Tieneryoga

Elke dinsdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur en woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Neem voor een proefles contact op per mail of bel.

Proefles altijd 5 euro

Betaling per maand, zie de tarievenpagina (7,50 euro per les)


Tieneryoga (11/12-18 jaar) is een yogavorm tussen volwassen- en kinderyoga in. De lessen zijn fysiek inspannend, als de volwassen poweryogalessen, én er is genoeg ruimte voor (yoga-)spel en ontspanning. Tieners die vaak worstelen met hun fysieke houding komen beter in hun vel, worden meer lichaams- en houdingsbewust en krijgen daardoor vanzelf een betere lichaamshouding. Mede door het fysieke bezig zijn is tieneryoga bepaald niet zweverig. In elke les is er ruime tijd voor ademoefeningen,  een ontspanning, soms een (zelf-)massage en vaak komen er allerlei (vragen- of affirmatie-) kaartjes voorbij. 

Ik probeer zoveel mogelijk te luisteren naar de vragen van tieners. Er is ruimte om de lessen aan te passen als er specifieke wensen zijn, bijvoorbeeld in tijden van toetsen en examens. Het allerbelangrijkst van

tieneryoga is om een fijne veilige en open sfeer te creëren waarin iedereen mag zijn wie hij of zij is. Respect, plezier en openheid vind ik belangrijk in deze lessen. Tot nu toe is het altijd gelukt deze waarden over te brengen aan alle tieners die tot nu in de lessen zijn geweest. 

Een oefening die ik af en toe meegeef: Glimlach komende week zomaar eens tegen iemand die je nog nooit gezien hebt: iemand die je passeert op de fiets, tegenkomt in de bus of trein, waar je langsloopt op het schoolplein of de mevrouw achter de kassa in de winkel. En kijk wat je terugkrijgt. Wat gebeurt er? 

Ik ben van mening, dat tieners die al zo vroeg in hun leven bewust worden van hun lichaam, leren stevig te aarden en leren rustiger te ademen (ook in fysiek ingewikkelde  poses), daar in hun latere leven profijt van hebben. Het hoeven niet allemaal lenige yogi's te worden. Yoga gaat zeker niet over presteren en is nooit een wedstrijd. Maar wat moet het heerlijk zijn als je als 12- of 16-jarige al leert dat je je hoofd rustig kunt krijgen door eenvoudigweg te focussen op een kalme in- en uitademing.


Waarom zou je aan yoga doen? Quotes van enkele yogatieners:

"na een yogales slaap ik zo lekker vast"

"yoga is even een uurtje niks hoeven, geen strijd in mijn hoofd"

"ik vind yoga gewoon heel erg lekker om te doen, mijn hoofd is lekker leeg"

"yoga helpt me te ontspannen, en ik vergeet het hele uur aan school te denken"

"bij yoga ligt de focus even lekker bij mezelf, dat kan en dat mag, even niet al die anderen"

"ik vind sporten niet fijn, yoga wel"

"de yogalessen zijn heel afwisselend, dat vind ik leuk"

"mijn rug is niet helemaal recht, en door yoga heb ik minder pijn, blijf ik soepeler"

"ik vind yoga heel erg leuk en ontspannend. Ook vind ik het leuk om elke week naar yoga te gaan. Het is echt iets om naar uit te kijken!"

"yoga is mijn moment van rust in de week, ik heb het druk en yoga helpt me die drukte aan te kunnen"


**


Ouder kind yoga


13,50 per duo/18,50 met 2 kinderen

Opgeven per mail, na betaling is jullie mat gereserveerd, je geeft je per keer op.    

Er zijn maandelijks 2 lessen. De les van 13.30 (zondagen) gaat door als die van 12.15 vol is. Geef je tijdig op!! Minimaal 4 duo's, maximaal 9 duo's per groep. Met 2 kinderen komen mag ook.

Yoga samen met je kind, alle aandacht voor elkaar: jij voor je kind, je kind voor jou!! Samen beleven jullie een verrassend yoga avontuur. Deze lessen zijn opgebouwd rondom een thema met yogahoudingen voor jong en oud, samen of alleen, adem- en massage oefeningen en spelletjes. Creativiteit, plezierig bewegen en het vermogen te ontspannen worden gestimuleerd.  Je leert kinderzonnegroeten en maangroeten die je later thuis samen kunt doen. Mijn ouder kind yogalessen zijn het leukst voor mama’s of papa’s (of grootouders, andere verzorgers) en kinderen van 4 t/m 8 jaar. Voor filmpjes over de ouder kind yoga kijk op de filmpjes-pagina.

De lessen gaan door bij minimaal 4 deelnemende duo's. Vergeet je dus niet op te geven!!! Kun je onverhoopt niet, meld je dan ook af. Vaak genoeg is er een wachtlijst, iemand anders kan dan weer komen genieten van deze leuke lessen. 

Data t/m december 2017 zijn: 17 sept, 8 okt en 5 nov en 10 dec.

Data t/m zomer 2018 zijn: 14 jan. 18 feb., 18 mrt., 15 apr., 16 mei en 24 juni. 

Tijdstip altijd van 12.15 tot 13.15 uur. Is de eerste groep vol dan geven we nog een extra les van 13.30 tot 14.30 uur. Komen jullie met ons meedoen?

 

Als extra hebben wij op zaterdagmiddag 21 oktober een acroyoga playshop voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar. Zie voor info hierover de acrobatiek yoga pagina.Heerlijk, onderstaande reacties op de ouder kind yogalessen, denk dat ik met deze lessen nog maar een hele tijd doorga.

"Ik wilde even zeggen dat wij vandaag weer genoten hebben van de ouder- en kindyogales!! Wat een ontzettend leuke les had je er weer van gemaakt. De oefeningen waren heel afwisselend en kort, zodat de kinderen goed hun aandacht erbij konden houden. En je schept altijd zo'n prettige sfeer, waarin iedereen mag zijn wie hij is. Bijzonder ook hoe alle kinderen op de mantra reageerden. Aan de reacties te merken vonden ze het heerlijk, en de moeders ook :). Mijn meisje vond dat, samen met de massage en het vliegen ook het leukst.
 Nou, dit wilde ik gewoon even kwijt :)"  

 "Zeker hebben we genoten..dankjewel voor de les, volgende keer komen we graag weer! Je maakt het erg leuk en creatief voor de kinderen èn de mama's. Quality time met mijn dochtertje ...de pizzamassage en lekker samen luisteren naar een verhaaltje..."