Estella Yoga op het strand fertiliteitsyoga

Na de zomer starten er twee nieuwe cursussen fertiliteitsyoga. 
Data:
vrijdag 15, 22 sept en 6, 13, 20 okt van 16.30 tot 17.45 uur. 
zaterdag 23 sept, 7, 14, 21 okt en 4 nov van 10.30 tot 11.45 uur.
Je kunt je nu al opgeven per mail. Er zijn slechts 10 plaatsen. Stuur een mail naar info@yoga-me.nl

Kosten 95 euro voor het hele blok inclusief handout met theorie en yogaseries en houdingen stap voor stap uitgelegd.  Na betaling is je mat gereserveerd.

Er kunnen maximaal 10 vrouwen meedoen omdat we de groep niet te groot willen en de sfeer prettig willen houden. Yoga-ervaring of een soepel of sterk lichaam is absoluut onnodig.

 

Fertiliteitsyoga in een paar woorden: je vergroot het gevoel zelf weer grip te krijgen op je leven, je ontspant in dat wat er is, je vergroot je kans op succes, je wordt bewuster van ingesleten patronen, en door yoga in te passen in je (dagelijkse) leven zul je je al snel fitter en gezonder voelen. Ruimte in je lichaam en hoofd zal het leven lichter maken. Hoe lichter, hoe groter de kans dat jij blijft drijven. Ontspanning is en blijft het sleutelwoord.


Yoga Me is Sponsor van www.kinderwensbloggers.com.

Mijn laatste blog op kinderwensbloggers vind je hier: http://kinderwensbloggers.com/kinderwens-ogen-estella-derkx/

Estella behoort tot de eerste lichting fertility yogacoaches van Rika Lukac (boek Innesteling). Zij kreeg in het voorjaar van 2017 haar diploma.


Fertiliteitsyoga, deze yogavorm is gebaseerd op de principes van Yin Yoga. Ontspanning, liefdevol contact maken met je eigen lichaam, en (opnieuw) de connectie gaan voelen tussen hart en buik, zijn belangrijk in deze lessen.

Bij vruchtbaarheidsproblemen is yin yoga  uitermate geschikt, omdat het op een diepere laag dan het spierweefsel werkt, dáár waar toxines zich ophopen, en verstoringen ten gevolge van littekens en langdurige stress zich vastzetten. Omdat een vrouwelijke cyclus ook belang heeft bij beweging, kracht en dus yang, komen in deze lessen ook dynamische yogaseries als een specifieke endocriene zonnegroet voorbij. Zachte liefdevolle en aandachtige yang yoga helpt om stagnatie om te zetten in beweging. 

Een les bestaat uit een gedeelte ontspannende ademhalingsoefeningen met de focus op je endocriene klieren, gevolgd door ontspannende en diep-werkende Yin Yoga-poses waarin je je bekken opent en spanningsvrij maakt, om zo een betere doorbloeding van alle voortplantingsorganen te stimuleren en je hormonen in balans te brengen. Tenslotte zijn er nog een aantal geschikte yangere yogaseries die aan bod komen.

Fertiliteitsyoga is een erg fijne manier om fysieke, mentale en emotionele spanningen los te laten, en helpt je om in goed contact te zijn met jezelf en je lichaam. Fertiliteitsyoga verbetert je vruchtbaarheid, en helpt je om je zo goed, ontspannen en in vol vertrouwen mogelijk voor te bereiden op een gezonde zwangerschap. Fertiliteitsyoga is goed te combineren met bijvoorbeeld een ziekenhuisbehandeling (iui, ivf of icci) en/of acupunctuurbehandeling. Maar zeker ook als je alleen op een natuurlijke weg je lichaam voor wilt bereiden op een eventuele aanstaande zwangerschap is deze lessenreeks heel fijn en ben je van harte welkom.

Fertiliteitsyoga wordt gegeven door Estella. Zij heeft in 2017 de allereerste docentenopleiding fertiliteitsyogadocentenopleiding gevolgd bij Rika Lukac (schrijfster van het boek "innesteling").

Naar de les komen vrouwen met een kinderwens die niet in een medisch of paramedisch traject zitten maar zich willen voorbereiden op een zwangerschap, of vrouwen die recent gestopt zijn met de pil en hun cyclus weer onder controle willen krijgen, én vrouwen die wel in een traject zitten (zie boven).

Estella geeft deze lessen vanwege haar vele ervaring op yin yogagebied, maar ook omdat zij zelf ooit een onvervulde kinderwens had. Na veel medische behandelingen (iui, ivf en icsi) lukte het haar en haar partner niet zwanger te worden. Dat leverde veel verdriet op en een enorme frustratie ten opzichte van het eigen lichaam. Mede dankzij acupunctuur, een "zachtere" benadering en veel (niet specifieke) yoga werd zij toch, als een wonder, zwanger. Inmiddels is zij moeder van een zoon en een dochter. Estella weet als geen ander hoe heftig het kan voelen als jouw lichaam niet meer van jezelf lijkt, maar overgenomen voelt door (willekeurige) artsen.

 

Reacties op de fertility yoga:

B.: "De afgelopen 6 weken heb ik de cursus fertility yoga gedaan, dit was zo fijn! In een traject waarbij artsen je lichaam soms over lijken te nemen gaf mij dit een stukje controle terug en ontzettend veel vertrouwen in mijn eigen lichaam. Estella (de docente) heeft mij net dat laatste zetje gegeven om het boek van Rika aan te schaffen, waar een aantal oefeningen uit de cursus in terug komen. Voor iedereen die een keer zou willen ervaren hoe het is, heeft Estella op 8 april een introductiemoment. Ik ga er zelf ook weer heen omdat het me veel kracht geeft". (inmiddels is B bevallen van een prachtige dochter)

M.: "De lessen vind ik zeer waardevol, vooral de oefeningen. Ook dat je hierbij zeer duidelijk aangeeft waarom het goed is, wat het doet voor je lichaam en dat je mij ook laat letten op wat je beter niet kunt doen tijdens de prille zwangerschap. Ik let hier nu veel meer op en dit geeft rust en iets meer vertrouwen in mijn eigen lichaam nu ik net eindelijk zwanger ben. Ook de hele cyclus uitleg (yin -yang) heeft mij heel erg gesterkt en mij meer inzicht gegeven in eigen lichaam. Erg fijn".

S.: "Voor mij hebben de fertiliteitslessen een duidelijk beeld gegeven hoe ik optimaal voor mezelf kan zorgen. Om zo een warm, zacht en welkom nestje in mijn lichaam te creëren. De yogaoefeningen zijn thuis goed toe te passen, en ook in mijn dagelijks leven heb ik wat veranderingen kunnen toepassen die goed voelen voor dit proces. Estella is een lieve, toegankelijke en fijne docent".