Actieve yoga

yogakalender

Poweryoga/flowyoga

Poweryoga is een dynamischvorm van hatha yoga. Je ademhaling is je leidraad. Als je beweegt in het ritme van je adem, zul je merken dat bewegen makkelijker en soepeler gaat. Dat vergt enige oefening: waar zit je ademhaling en hoe beïnvloed je je ademhaling? In poweryoga én vinyasa yoga (de zonnegroetenles elke woensdagochtend, zie tekst hieronder) komen yogaseries aan bod als de zonnegroet, krijgerserie, balansserie, drakenserie etc. Elke les is weer anders, maar de opbouw is hetzelfde: warming up, zonnegroeten, overige asana’s en eindontspanning.

De beginnersles (maandagavond) is zeker toegankelijk voor yogastarters. 

De lessen die Estella geeft op maandagavond en woensdagochtend zijn gebaseerd op de zonnegroeten. Deze mooie serie dient als basis om van daaruit allerlei andere fijne flows te maken. Kracht, balans, adem en vertrouwen zijn de basis van de lessen van Estella.

De flow-yogalessen van Carry op woensdagavond en zaterdagochtend zijn in principe "anusara based". Tijdens deze lessen wordt de kracht van de vinyasa flow verenigd met de details en zachtheid van de anusara. Hierdoor ontstaat een hele mooie mix van gevoel in beweging. De bewegingen zullen je bekend voorkomen, de intentie van de les is net anders dan een andere poweryogales.

Op donderdagavond geeft Carry een echt heerlijk krachtige poweryogales met elementen uit pilatesyoga. Core-stability en opbouwen van kracht zijn sleutelwoorden. Wil je sterk genoeg worden voor moeilijke yogahoudingen als handstand en bakasana of acroyoga, dan kom je bij deze lessen aan je trekken. Beginners zijn welkom. Voor mensen die afwisseling leuk vinden, krachtopbouw lekkerder dan een flow zijn dit super lessen. Ook sporters die krachttraining nodig hebben zullen baat hebben bij deze lessen. Carry geeft duidelijke aanwijzingen, er wordt veel herhaald, de afwisseling is groot.

Om de week geeft Ilda de zaterdagochtend poweryogales (gedeeld met Carry). Een pittige flow om je weekend te beginnen. Een flow die de hele dag energie geeft.

Ben je fan van poweryoga en flow yoga dan wil je misschien ook eens een verdiepende workshop doen. Op zaterdag 4 november is er een core workshop en op zaterdag 10 februari (2018) is er een workshop handbalans. Het is altijd leuk om te leren zonder dat presteren het doel is.

 

high impact Yoga

Poweryoga (Zonnegroeten, bewegen in meditatie)

De les op de woensdagochtend vinden wij heel bijzonder. De focus ligt op het aanleren en verfijnen van de zonnegroeten gecombineerd met andere yogahoudingen uit de poweryoga. We starten altijd met een meditatieoefening en ademoefeningen en eindigen ook daarmee. De zonnegroet is de basis en van daaruit komen allerlei houdingen uit de poweryoga voorbij. Van balans naar kracht en souplesse.

In deze lessen is er altijd aandacht voor hoofdstand, handstand, elleboogstand voor degenen die wil. Er is een hoofdstandbankje om op een veilige manier te wennen aan het "op je kop staan". Voelt een hoofdstand voor jou niet fijn, dan zijn er voldoende alternatieven. We forceren nooit!

De lessen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden. Het gaat niet om de prestatie: conditie en souplesse bouw je vanzelf op als je deze lessen regelmatig volgt. Iedereen gaat in zijn/haar eigen tempo, en dat is allemaal ok. Niemand hoeft iets te doen wat onwenselijk is.

 

 

Yinyang yoga

In deze lessen kom je je eigen yin en je eigen yang tegen. Je zult merken dat meer yin je yange practice zal versterken en verdiepen en andersom ook. Yin en yang zijn geen tegengestelden maar complementair en stevig met elkaar verbonden. Je kunt niet alleen maar yin zijn (ontspannen in 1 simpel woord) of alleen maar yang (in dynamische beweging). De een zal altijd om de ander vragen. In deze lessen kun je de voordelen van beiden ervaren. Om te ervaren hoe heerlijk deze combi is, nodig ik je van harte uit. 

De les is zeer geschikt voor iedereen en ook voor:
- Yange sportievelingen die wel met hun hoofd begrijpen hoe nuttig yin is, maar fysiek toch enige weerstand tegenkomen (of juist ook mentaal). Met deze combi kun je langzaam proeven van yin en deze kant wellicht wat uitbouwen.

- Liefhebbers van yin die toch ook wel eens een flow willen ervaren maar een volledige flow/poweryogales te veel vinden.  

Deze les is het beste van twee yogastijlen, van twee kanten. Het mannelijke (het yange) en het vrouwelijke (het yinne), de kracht en controle en de zachtheid en overgave. 

Voorlopig geeft Estella deze les, in de hopelijk nabije toekomst zal Ilda deze wekelijkse les gaan overnemen.

 

When practicing yoga, most of the times you choose: yin yoga or yang flow or power yoga.  When you combine them,  the result will be amazing. Yin and yang belong together so you have to combine them in your yoga practice. The powerfull, male, in control of the yang part and the softness and let it go of the yin part.

These lessons are very nice for everyone but also for:

- yang sportive people who understand that yin would be good for them (or for the sport). But a full yin class is probably too much. 

- yinners who sometimes like to do a flow, but not for a whole class. Yinners who want to do more yang, or who need more yang because their lives are too yin in the moment. You really get some more energy. 

Do you want to come to our yin yang class with the best of both? Ilda and Estella are the teachers. The lessons are in Dutch (Estella) and English (Ilda).

 

  

Acrobatiek yoga (volwassenen)

Deze yogavorm is een variant op poweryoga, maar dan met zijn tweeën of met meer. Je zou het ook duoyoga met acrobatiek elementen kunnen noemen.  Er is veel dynamiek en een opbouw van kracht, lenigheid en vertrouwen. Yoga zorgt voor een goede warming-up, vergroot de focus en souplesse. Vanuit de acrobatische houdingen ontstaat een dynamische samenwerking tussen twee partners. Met als gevolg allerlei elegante en krachtige houdingen. De afsluitende Thaise massage zorgt dat je ontspannen en energiek naar huis gaat. Lees meer op deze pagina.