Bij Yoga Me werken een aantal hele lieve, aardige en inspirerende mensen. De meesten zijn al lange tijd bezig met het geven van yogalessen of andere bewegingslessen elders in t Gooi, of in het land. Allemaal krijgen we bij Yoga Me de kans onze passie over te brengen aan jou en hopelijk velen met jou. Het is erg fijn om mensen een mooie studio "te lenen" waardoor zíj weer op hun beurt mensen blij kunnen maken. Daardoor is Yoga Me een studio met een gevarieerd aanbod aan yoga- en andere lessen. Hieronder een  presentatie van deze docenten.

 

mooie yogi
Estella Derkx is de oprichter en eigenaar van Yoga Me en geeft zelf diverse lessen zoals alle tienerlessen, de introductie yogacursus, een aantal wekelijkse poweryogalessen, yinlessen, xl yin yoga en fertility yoga. Meer over Estella lees je op een aparte pagina.

 

 

 

 

Carry de Boer Carry maakte op haar 18e voor het eerst kennis met yoga. De combinatie van beweging, adem, meditatie en de daaruit voortvloeiende totale ontspanning greep Carry al snel. Na het volgen van veel verschillende lessen in meerdere stijlen besloot zij tot het volgen van een yogadocenten opleiding. Na een kinderyoga opleiding bij Helen Purperhart werd dat de vinyasa teacher training, deze heeft zij tegelijk met Estella, de eigenaar van Yoga Me, in Amsterdam gevolgd. "Tijdens deze opleiding ben ik geïnspireerd geraakt door Anusara yoga. Deze zachte vinyasa vorm van yoga berust op de universal principles of alignment en is hart georiënteerd.  Ik besloot tot het volgen de Anusara immersion en teacher training bij Jayendra Hanley. Tijdens mijn lessen probeer ik de kracht van de vinyasa te verenigen met de details en zachtheid van de Anusara. Hierdoor ontstaat een hele mooie mix van gevoel in beweging. Naast deze vorm van yoga hebben ook Aerialyoga en Acroyoga een speciaal plekje in mijn hart. De mix van vertrouwen, gewichtloosheid,  acrobatiek en yoga zijn een geweldige ervaring, steeds opnieuw!" Voor meer info over Carry kijk op www.yogamonk.nl

 

 

Ilda Restrepo  Ilda's classes are dynamic, fluid and mindful, themed around an inspirational topic to offer an intention for the practice. Her understanding of anatomy allows her to create intelligent, strong and creative sequences that both balances and serve the body, leaving you feeling inspired and fearless.Ilda has huge passion for yoga, well-being and sports. She is an advanced Vinyasa Flow Teacher and specialised in Yin-Yang, and Yoga for sports - orientated people.  Ilda encourages her students to be in the moment and in tune with the breath, the mind and body.  A lot of love and a little banter sets her aside from the crowd. 


Anoeska van EssenAnoeska van Essen Anoeska  is personal trainer/coach en vindt dat ieder mens het verdient om goed voor zichzelf te zorgen. Zorgen voor je lichaam hoort daarbij: voldoende ontspanning, gezonde én lekkere voeding, en natuurlijk beweging.

 

Anoeska geeft bij Yoga Me de BBBasiscursus en Tripleflow. In kleine lesgroepen krijg je de persoonlijke begeleiding die jij nodig hebt. Meer informatie over beide lessen vind je op http://www.fitenvrolijk.com/cursussen.html

 

Twijfel je of een les voor jou geschikt is? Bel of mail dan even (anoeska@fitenvrolijk.com of bel 06-42317255). Je bent nooit te oud of te jong, te dik of te dun, te moe of te druk om te investeren in een fitter leven!Kisten DroogerKirsten Drooger 
Kirsten volgde tijdens haar studie haar eerste yogales. Wat haar in eerste instantie het meeste fascineerde aan het beoefenen van yoga was de combinatie van kracht en flexibiliteit in haar lichaam. Na een tijdje ontstond er meer aandachtigheid en stilte in de beweging en merkte ze dat yoga verder ging dan het fysieke lichaam. Meer ruimte en flexibiliteit in haar lichaam gaf haar meer mentale en emotionele rust en ontspanning. Hier wilde ze meer over leren. In 2006 heeft Kirsten de eerste yoga opleiding afgerond aan de Prana Yoga College in Vancouver. Dit was een intensieve training in yoga en zenmeditatie.  Hier kwam ze ook in aanraking met Yin Yoga. In de daarop volgende jaren heeft Kirsten Centered Yoga gestudeerd bij Dona Holleman in Italië. Door yoga is ze in aanraking gekomen met Ayurveda. Deze wetenschap van het leven gaf haar diepere inzichten in haarzelf en gaf haar meer balans in haar leven. Ze is nu afgestudeerd aan de Academy of Ayurvedic Studies en werkt als Ayurvedisch therapeut. Kirsten heeft tevens tot specialisatie het begeleiden van vrouwen in hun zwangerschap met yoga, massage en ayurveda. Haar eigen zwangerschap en een opleiding tot perinatal yoga teacher bij Birthlight waren hiervoor grote inspiratiebronnen.

 “In mijn lessen en consulten wil ik mensen inspireren zichzelf beter te leren kennen en zich bewust te worden van gedragspatronen die pijn en disbalans veroorzaken op zowel fysiek als mentaal en emotioneel niveau. Dan is er een keuze om de patronen die problemen veroorzaken te veranderen en andere patronen, die niet veranderd kunnen worden, te accepteren. Het hebben van een keuze of acceptatie maken het leven, naar mijn mening, wat fijner, leuker en lichter”. Meer over Kirsten op www.kayaveda.com.

 

Lieke de Winther  Lieke verdiepte zich door een periode van burn-out en pijnklachten in yoga en triggerpointmassage. ‘Yoga leerde mij rustiger, dieper ademen en gaf kracht en ontspanning. Yoga en diverse bewustzijnstrainingen verdiepten mijn persoonlijke en spirituele proces en leerden mij weer van mezelf te houden!’ Lieke haalde haar diploma tot yogadocent bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven met als specialisaties zwangerschapsyoga en senioren yoga. Ze is verder geschoold in adembegeleiding, ayurvedische massage, yoga bij rug- en nekklachten, coaching en triggerpointbehandeling.
‘Ik vind het mooi om zo’n compleet pakket aan te bieden, juist omdat zoveel mensen kampen met stress- en pijnklachten en een onnatuurlijke adem en lichaamshouding. In mijn yogalessen is de adem de dragende kracht van elke beweging. Deze focus op de adem brengt je met een meditatieve aandacht naar binnen. Elke keer dat je in- en uitademt, verbindt de adem lichaam en bewustzijn. Ik vind dat heel respectvol, helend en intiem. Dichterbij jezelf kun je niet komen, inclusief alle mogelijkheden en beperkingen van dat moment.’
Lieke is lid van de Beroepsvereniging Yogadocenten Nederland en volgt regelmatig bijscholingen op het gebied van yoga en triggerpointbehandeling. "Ik hou ervan om via mijn lessen cursisten te stimuleren hun lichaam te ontdekken en hun levendigheid en nieuwsgierigheid te prikkelen. Het is elke keer weer mooi om te zien dat mensen de les heel anders verlaten dan ze binnengekomen zijn". Meer over Lieke vind je op www.yogalieke.nl 


Esther van Berkel Esther is in aanraking gekomen met Yin Yoga bij YogaMe op een moment dat ze zoekende was naar meer rust & balans in haar drukke yange leven. Esther is "een coole mama van twee heerlijke puberkids", én Project Manager Logistiek, Sales & Marketing,  én Personal Trainer en Coach op gebied van Lifestyle, én Yin Yoga docent. Esther geeft ook shiatsu & ontspannings massages. Kortom zij is een multitasker in hart en nieren. Esther heeft dezelfde Yin Yoga & Yin Yoga Medicine opleiding gedaan als Estella en heeft van de yin geheel haar eigen ding gemaakt. Deze yogavorm heeft haar meer balans, rust & flexibiliteit in haar lichaam en geest gegeven. Yin Yoga is voor haar niet meer weg te denken uit haar eigen leven. Deze ervaring heeft haar doen besluiten dit te delen met zoveel mogelijk anderen. Yin Yoga lessen geven voelt elke keer weer als een feestje. Nieuwsgierig geworden? Kom het op zondagochtend ervaren.